Lee og Gang forlenger

Våre sør-koreanske gutter forlenger ut 2020. - Vi vil rykke opp med KIL.

Annonse:

Gjennom samarbeidet med akademiet til tidligere KIL-spiller Ji-Ho Cha så har KIL en unik inngang til sør-koreanske talenter. Et produkt av samarbeidet har vært proffkontrakt for både Gang Dongwan og Gyuwhan Lee, og nå har begge forlenget kontrakten ut 2020.

- Vi synes dette samarbeidet hittil har fungert svært godt. Og vi har stor tro på guttene nå med ett års tilpasning, forteller sportslig leder i KIL Espen Nystuen.

Vi har stor tro på guttene

— Espen Nystuen

Og fortsetter:

- Vi har hele tiden hatt en fin dialog med Ji-Ho Cha og guttene, og vi har stor tro på at de med ett års tilpasning kan bidra i enda større grad neste år. Begge to er veldig gode fotballspillere, og ikke minst fine gutter. Gang har en voldsom fysikk, god forståelse, og er en god kombinasjonsspiller med en flott venstrefot. Han kan bli en skikkelig spielführer. Lee på sin side er en hardtarbeidende og kvikk angrepsspiller med nese for mål.

IMG_7232
KILs nummer 7 Gyuwhan Lee har forlenget kontrakten ut 2020.

Med god tid med tanke på tilpasning til fotballen, kulturen og de andre utfordringene som kan dukke opp når man kommer fra andre siden av kloden, så tror KILs sportslige leder at 2020 blir året for våre sør-koreanske spillere.

- Nå har begge vært her i ett år og fått tilpasset seg, Gang har til og med halvannet år her, og vi har stor tro på at begge kan bidra i større grad neste år.

Også Gang og Lee er godt fornøyd med å sette signaturen på en ny KIL-kontrakt.

- Det er godt å ha det klart. Nå skal vi hjem til Sør-Korea i ferien og forberede oss for en ny KIL-sesong. Det blir godt med ferie, men vi gleder oss allerede til å komme i gang igjen.

Gang på sin side har slitt noe med en ankelskade, men er sikker på at han er klar igjen når treningene begynner igjen i januar.

- Jeg har slitt litt med skader, men holder jeg meg skadefri fremover skal jeg spille meg til en fast plass på laget.

IMG_7247
Gang Dongwan er KIL-spiller også neste år.

Draktauksjonen er også i gang – legg inn bud på draktene til sør-koreanerne eller en av de andre spillerne våre her!

- Utfordrende år

Guttene legger ikke skjul på at tiden i Norge begynte utfordrende, med ny kultur, mat og fotball å tilvenne seg, men etter å tatt tiden til hjelp så føler de seg godt hjemme på Kongsvinger, og da tror de også at fotballen vil sitte godt på sikt.

- Det har vært utfordrende å bo så langt hjemmefra, men nå føler vi oss godt hjemme her på Kongsvinger, og vi er klare for å bidra til at KIL gjør en god sesong neste år, forteller Lee, eller Mr. Lee som han har blitt kjent som på Gjemselund.

Klare ambisjoner

Og våre sør-koreanske spillere legger ikke skjul målsetningen for neste sesong.
- Vi vil rykke opp til eliteserien med KIL. Og det skal skje med oss to på banen, sier de samstemt.

Vi vil rykke opp til eliteserien

— KILs Sør-koreanere
Og avslutter, rett før turen går hjemover  til Sør-Korea:

- Vi er veldig takknemlig for måten vi har blitt tatt imot på - både av spillere, trenerteam og klubben for øvrig. Vi trives godt, og i tillegg spilles det en fotball vi ønsker å være en del av. Vi gleder oss til oppstart i januar allerede.

Annonse fra Obos-ligaen: