Marklund: - Håper scoringsformen fortsetter

Simon Marklund avsluttet sesongen med sine tre første scoringer for KIL i OBOS-ligaen. Nå håper 20-åringen at scoringsformen fortsetter inn i kvalifiseringen om Eliteseriespill i 2020!

Annonse:

Det var ikke før i den 28. runden av OBOS-ligaen borte mot KFUM at KILs svenske midtbanespiller Simon Marklund endelig fikk ballen i mål.

20-åringen har på mange måter vært en åpenbaring i år med flott teknikk, en god høyrefot og høy arbeidsmoral. En liten hake har imidlertid vært antall målpoeng. 

- Selvfølgelig har jeg ønsket å score flere mål tidligere i år, men det var veldig kult og morsomt å score noen mål på tampen av sesongen, sier Marklund. 

Unggutten har stått bak en rekke sjanser i år, men det har bare blitt med nesten. Scoringen borte mot KFUM utløste imidlertid en aldri så liten ketchup-effekt.

Marklund har nemlig scoret mål i de tre siste kampene i OBOS-ligaen. Nå håper svensken fra Piteå at scoringsformen fortsetter inn i kvalifiseringen om Eliteseriespill i 2020. 

- Nå håper jeg at scoringsformen fortsetter. Jeg tror det handler om å jobbe hardt; gjøre grunnarbeidet og ikke slarve på noe. Det er gøy å score mål, så jeg håper veldig det fortsetter, sier den sympatiske svensken og smiler. 

- Nå det begynner

KILs svenske midtbanespiller har spilt nesten samtlige kamper for KIL i OBOS-ligaen denne sesongen.

Klubben har vært tydelige på at målet er en topp 20-plassering. 5. plassen betyr at målet ikke er oppnådd. 

- Men i ettertid er det veldig bra at vi har oppnådd en kvalifiseringsplass som gir oss en muligher til å rykke opp. Det er en lang vei til Eliteserien, men vi skal konkurrere hardt for det. Vi ser fram til kampen, sier svensken optimistisk. 

Marklund er imidlertid tydelig på at det er nå jobben starter. Nå er det inn i bobla igjen.

- Alle i og rundt klubben har vært glade for å få en mulighet til å rykke opp gjennom kvalifisering. Men nå handler det om å gå inn i bobla si igjen. Det er på mange måter nå jobben starter. Mulighetene er der, fortsetter han. 

- Gleder meg veldig

For 10 år siden rykket KIL-gutta opp gjennom kvalifisering. Også da møtte laget Sogndal i første runde.

Marklund og KIL slo Sogndal på hjemmebane i år. 20-åringen håper på en reprise av det, men erkjenner at Sogndal er en tøff motstander. 

- Vi møter et bra lag, og det blir en vanskelig kamp, men vi har en fordel av hjemmebane. Kommer det mye publikum tror jeg det kan gi oss de ekstra prosentene vi trenger, sier han.

Og fortsetter:

- Vi har bevist at vi kan slå Sogndal på hjemmebane før. Det er bare å glede seg til kampen nå.

Aller helst skulle svensken ønske at kampen kom fortere.

- Vi gleder oss veldig til kampen, og aller helst skulle vi spilt den allerede nå i helga. Vi håper det blir liv på tribunene på Gjemselund, avslutter Simon Marklund. 

Kampen mot Sogndal spilles lørdag 23. november klokka 18:00 på Gjemselund stadion. Kjøp billetter via KIL-appen eller trykk her. Sesongkort gjelder ikke. 

IMG_4323
Simon Marklund i aksjon mot Jerv. Svensken scoret 2-0-målet på et nydelig frispark.

 

Annonse fra Obos-ligaen: