Mot en spennende høst for juniorgutta

KILs juniorlag kjemper i toppen av Interkrets B. - Det blir en spennende avslutning på sesongen, sier hovedtrener Jørn Ole Korslund.

Annonse:

Med fem kamper igjen å spille, har klubbens juniorlag satt seg selv i en posisjon som tilsier at opprykk til Interkrets A er innen rekkevidde.

Hovedtrener Jørn Ole Korslund deler sine tanker om den spennende avslutningen på sesongen. 

- Det er noe vi har gjort oss fortjent til, men som ikke var helt ventet fra start av. Vi har et ungt lag. Gutta har tatt steg for steg, sier han.

Og fortsetter:

- Vi vant et par vippekamper tidlig i sesongen, og vi har hatt god utvikling i trening og i kampen. Vi har blitt bedre og bedre mot de beste lagene.

Juniorgutta slo KFUM, et av topplagene, for to uker siden. 

- Det var den toppkampen vi fra før av manglet å vinne. Nå har vi bevist at vi klarer å vinne også mot topplag. Neste steg er å dominere de kampene, sier treneren.

Ungt juniorlag

Klubben har hele tiden et ønske om å forynge juniorlaget. Derfor har laget stort sett gjennom hele sesongen møtt eldre lag på motsatt banehalvdel.

- Vi møter eldre lag, ogblir utfordret på fysikk og tempo, noe som gjør at vi har dårligere tid med ballen. Gutta har imidlertid vist god utvikling i år, mener Korslund videre.

IMG_5333
- Vi jobber utrolig godt sammen, skryter Jørn Ole Korslund om sin assistent, nemlig KIL-legenden Knut Nordnes.

Det bekreftes blant annet gjennom gode resultater. Laget har kapret 33 poeng på de første 17 kampene. Foreløpig ligger laget på en 5. plass, men kniver godt med KFUM, Skeid, Raufoss og Bærum om den ene opprykksplassen. 

Og resultatene kommer av godt og systematisk arbeid over tid. Korslund forteller om skolering i en helt tydelig identitet. 

- Vi slet med å dominere kamper med ball i fjor, og har hatt veldig fokus på det i år. Vi har blitt flinkere til å skape overtall sentralt i banen og bruke prinsippene våre i etablert angrep. Gutta har vist god utvikling i fase 1 og fase 2; det neste steget er å bli bedre i fase 3 og 4, det å skape flere sjanser og score flere mål.

- I etablert har vi fortsatt å være gode. Vi har jobbet med å presse høyere, men vi ser at vi har blitt gått av for mye en mot en. Der har vi et forbedringspotensial, legger Korslund til. 

- Kan dere klare opprykk?

- Vi tar kamp for kamp. Vi ligger noen poeng bak, men vi møter Raufoss to ganger på en uke, og det er selvfølgelig nøkkelkamper. Vinner vi den neste, har vi litt bedre sjans enn nå. Vi er i en posisjon som gjør at vi kan klare det, men vi tar en kamp av gangen, sier Korslund.

Grundt: - Spennende avslutning

Kaptein Jesper Grundt er en av juniorgutta som kanskje har tatt størst steg i år. Midtbanespilleren fra Eidskog har fått en viktig rolle i laget utover i sesongen. 

16-åringen har blitt utnevnt som kaptein. Selv gleder han seg til en meget spennende avslutning på sesongen.

- Det blir en spennende avslutning. Det er bare nøkkelkamper igjen. Det blir spennende om vi klarer å hevde oss med Raufoss i de to neste oppgjørene, sier han.

- Det ha vært en veldig god sesong for oss hittil. Det har vært god matching. Vi har et ungt lag, men jeg synes vi har klart oss bra. Det er en spennende gruppe spillere her. Vi gleder oss til en spennende avslutning på sesongen. 

Nytt inntak

Det har i løpet av høsten kommet inn et nytt inntak til NTG Kongsvinger og klubben. Juniortreneren mener det er en spennende gruppe spillere som har i gang i KIL. 

- Det har vært veldig positivt. En av de tingene vi er opptatt av, er at her i KIL jobber vi jævlig hardt. Få inn hel ved-mentaliteten med en gang. Gutta har tatt det med en gang. Det er mye kvalitet som bor i gruppa og det er et spennende kull som har kommet inn nå, sier han. 

De nye gutta er følgende: Johan Ringen (Follebu), Ludvik Hoel (Lillestrøm), Sebastian Fjose Berg (Oppsal), Vegard Bratrok (Lillehammer), Torjus Jørgensen (Brumunddal), Oskar Kvisten (Drøbak Frogn), Yuvraj Singh (Oppsal), Oliver Sandberg (Flisa), Fredrik Lillebekk (KIL Fotball) og Filip Larsen (Skedsmo).

IMG_5378
Sebastian Fjose Berg har allerede gjort seg fortjent til å spille flere kamper fra start for klubbens juniorlag. Unggutten kom fra Oppsal i august.
IMG_5379
Filip Larsen har begynt i andreklasse på NTG Kongsvinger. Forsvarsspilleren kommer fra Skedsmo.
IMG_5386
Oliver Sandberg kommer fra Flisa. Midtbanespilleren er her avbildet i kamp om ballen med Grue-gutten Jesper Bergersen Holt.
IMG_5396
Sondre Løvberg har 7 mål og 3 målgivende i Interkrets B hittil i år. Den unge angrepsspilleren jakter flere scoringer!
IMG_5405
Eidskog-gutten Fredrik Lillebekk i duell om ballen på dagens juniortrening på Gjemselund. Unggutten går i førsteklasse på NTG Kongsvinger.
IMG_5406
Peder Langbråten i duell med Julian Olausen.
IMG_5436
Yuvraj Singh kommer fra Oppsal. Den tekniske spilleren startet torsdagens juniorkamp i Nasjonal G18-serien, men har også kommet inn i Interkrets B.

 

Annonse fra Obos-ligaen: