Nærmer seg treningsleir

På fredag reiser KIL-gutta - i tradisjon tro - til Spania på treningsleir for et 13-dagers opphold.

I dag gjennomfører KIL-gutta den siste felles fotballøkta på norsk jord før avreise til Spania på fredag. 

KIL reiser først til San Pedro del Pinatar, før oppholdet i Spania fortsetter på La Manga. 

Jobber ufortrødent videre

Hovedtrener Hans-Erik Eriksen forteller om ukas jobb på feltet:

- Vi startet mandag med en fotballøkt med ekstra fokus på prinsipper i angrepsspill. I dag fortsatte vi å øve på prinsipper mens vi har ballen, forskjellige rytmer og avtaler vi gjør mens vi har en hurtig ballsirkulasjon. Det handler om å gjøre seg forutsigbare for hverandre og det motsatte for motstanderen. En krevende øvelse naturligvis, men å gjøre det enkle kan ofte være det vanskeligste. Vi jobber ufortrødent videre, sier hovedtreneren klart og tydelig. 

Dagens fotballøkt vil inneholde både posisjonsspill og smålagsspill hvor det taktiske handler om hva vi gjør med ball og det fysiologiske vil handle om utholdenhet.

- Gutta gjør unna en fysisk økt sammen med Lars (Strømberg) på torsdag og med det skal vi være klare til å erobre Spania de neste dagene, sier Eriksen videre.

Pålerud under kniven 

Men det er et noe redusert KIL-mannskap som setter seg på flyet ned til sørøstkysten av Spania. 

Harald Holter er definitivt fotsatt ute etter lyskeoperasjonen, men opptreningen går etter alle solemerker normalt - altså bra. 

Fredrik Mani Pålerud blir ute i flere uker.
Fredrik Mani Pålerud blir ute i flere uker.

Men i går måtte en annen KIL-gutt under kniven. Fredrik Mani Pålerud opererte i går kneet.

- Det ble en større operasjon en først antatt, og rehabiliteringstiden blir trolig litt lenger enn det jeg hadde håpet på. Uansett handler det om å rehabilitere godt og komme skikkelig tilbake, sier høyrebacken.

 Pålerud blir i likhet med Holter ute fra normal fotballtrening en god stund.

- Det blir ikke noe moro å se på at resten av gutta trener på flotte gressbaner i Spania.

- Gleder oss veldig

- Men det kommer til å bli veldig bra for hele gruppa. Vi gleder oss veldig til å reise på tur og gjennomføre en ordentlig bra treningsleir, legger Pålerud til.

Simen Stølen er enig med høyebacken.

- Det er alltid fint å reise på treningsleir og vi ser fram til å bytte ut minusgrader med plussgrader. Og ikke minst trene på gode gressbaner, leve tett sammen og trene skikkelig godt, sier angrepsspilleren. 

KIL-gutta ser fram til å trene på gress i Spania. Bildet er fra i fjor.
KIL-gutta på La Manga i 2016. 

I tillegg er La Manga et sted for å hente referanser, både individuelt og kollektivt. 

- Vi får god matching på La Manga og vi får sett flere av lagene vi skal møte i serien. Det er supert at vi skal ha et utvidet opphold som skal gjøre leiren mer optimal. Nå ser vi fram til å reise nedover, legger 20-åringen til. 

To kamper

KIL skal spille to treningskamper i løpet oppholdet, først mot Seongnam (Sør-Korea) 21. februar, og mot FK Jerv tre dager senere. Begge kampene spilles på La Manga.

I tillegg til Holter og Pålerud er Ørjan Røyrane også fortsatt ute med skade. Midtbanespilleren har en ruptur i et leddbånd i kneet. Pär Ericsson er også satt ut av spill med sykdom. Ellers er småskadde spillere tilbake i trening, og det er også ventet at Aleksey Gorodovoy trener for fullt under treningsleiren. 

Annonse fra Obos-ligaen: