Nok et hjemmetap

KIL løftet seg noen hakk fra forrige hjemmetap, men det var ikke nok til å ta poeng mot KFUM

Annonse:

Med Espen Nystuen på sidelinjen fikk vi se et KIL-lag som hang ganske godt sammen. Duellspillet var løftet et hakk opp, og spillet var mange hakk enklere enn det vi har sett tidligere i sesongen. Gutta brukte ballen, men mer bevegelse og tempo gjorde at motstanderen fikk litt større problemer.

Sammenligner vi med bortekampen mot Koffa ble kampen en mye jevnere affære. I første omgang  skapte begge lag muligheter, og begge lag var effektive foran mål.

Etter halvspilt omgang tok KIL ledelsen da Martin Hoel Andersen satte inn 1-0 etter et fint angrep. Ledelsen holdt bare i ti minutter. Gjestene klarte til slutt å få uttelling på corner, og Espen Nystuen freste mot eget forsvar da Håkon Stavrum enkelt kunne heade inn 1-1 fra midt foran mål.

I starten av andre omgang var det ikke bare vinden som jobbet imot KIL. Du skal lete lenge etter mindre flyt enn det Riffi Mandanda hadde da gjestene fikk straffe. Han reddet, men ballen gikk i bakken og via keeperens kropp og i mål. Gjestene ledet 1-2. Like etter var det nære 1-3, men ballen smalt i metallet og ut da gjestene klinket et frispark mot mål.

Men tjue minutter igjen måtte Steiring gi plass til Essaeh. Defensivt fikk vi da se Grodås som stopper og innbytteren som venstre back. Offensivt skulle Essaeh være en rein kantspiller. Solberg Nilsen og Lahm kom på banen i de påfølgende minuttene. Pålerud og Bydal takket for seg.

Det ble noe mer trykk fremover, men gjestene hadde god kontroll foran egen keeper. Våre gutter skaper ingen målsjanser etter pause. Da er det ikke lett å vinne fotballkamper.

KIL har nå seks tap på rad, og det er luke opp fra sisteplassen på tabellen.

Rødt kort:

KIL (5-3-2): Riffi Mandanda – Fredrik Pålerud (Solberg Nilsen fra 76. min), Per-Magnus Steiring (Essaeh fra 68. min), Ville Jalasto, Edvard Skagestad Victor Grodås – Harald Holter, Even Bydal (Lahm fra 76.min), Martin Vinjor – Martin Hoel Andersen, Adem Güven (K) (Marklund fra 38. min.).

Benken: Andreas Smedplass, Gyuhwan Lee, Simon Marklund, Mahmoud Lahm, Mathias Gjerstrøm, Herman Solberg Nilsen, Daniel Lysgård, Ridouane Essaeh, Jesper Andreas Grundt.

Hendelser:

6. min: Gjestene får til et godt innlegg fra sin høyreside. Headingen fra god posisjon går over mål.

10. min: Adem Güven blir tatt ute på kanten. Even Bydal feier frisparket inn mot første stolpe. Småfarlig, men keeper er på plass.

17. min: Martin Hoel Andersen går ned med et skrik inne i boksen. Blir tydelig sparket i beinet i en duell. Burde det vært straffe? Ballen havner uansett hos Güven som bommer på ballen når han skal skyte fra seksten meter.

24.min: 1-0. Flott angrep av KIL som starter med offensive takter fra Victor Grodås på midtbanen. Backen spiller frem i midten til Hoels Andersen som legger ut til Martin Vinjor. Han legger inn til Hoel Andersn som avslutter rett i blokka. Heldigvis er han kjapp i hodet og banker returen i mål.

29.min: Keeper Riffi Mandanda soter en enkel ball over linja og gjestene får corner. Den ender i en ny corner. Publikum gremmes over slike personlige feil. Heldigvis ustraffet denne gangen.

33. min: 1-1: KFUM spiller seg til en corner og den blir fin for gjestene. Håkon Stavrum header enkelt inn utligningen fra kort hold.

34. min: Hoel Andersen viser muskler og feilvendt tar han ned ballen og setter opp Vinjor. Sistnevnte skyter utenfor fra tjue meter.

49. min 1-2: Gjestene får straffe etter at Harald Holter lager en litt klønete straffe ute på kanten av seksten. Robin Rasch skyter og Mandanda redder, men slå ballen ned i bakken. Når den spretter opp igjen får han den i kroppen og den triller i mål.

53. min: Alle venter innlegg da KFUM får frispark på kanten. Et frekt skudd lurer keeper, men treffer heldigvis krysset og ut – ikke inn.

62. min: Gjestene med ny dødball inn. Hardt og flatt. Keeper redder, men flere spillere er millimetere fra å pirke den inn.

75. min: Innbytter Essaeh med en forferdelig tversoverpasning foran egen boks. Nære enda en baklengs da gjestene plukker opp og skyter. Over.

84. min: Gjestene på en kontring. Skudd fra sekten, men fin redning av KILs keeper.