Nordnes tilbake

Ringreven Knut Nordnes skal i år lede KILs G19-lag.

Knut Nordnes kom til Kongsvinger og KIL foran opprykksesongen 1982. Tryslingen fikk godt over 100 kamper for klubben før han la opp på grunn av en kneskade i 1988.

Nordnes har siden trent en rekke lokale klubber som Eidskog, Sander og Grue. Høydepunktet er nok imidlertid jobben som assistenttrener i KIL under Per Brogeland da klubben tok sølv i 1992 og spilte mot Juventus i UEFA-cupen året etter.

Knut Nordnes har solid erfaring som spiller og trener.
Knut Nordnes har solid erfaring som spiller og trener.

60-åringen er glad for å være tilbake i KIL.

- Det er helt topp. Jeg har mange av guttene i trening på NTG. Det blir veldig bra å følge de opp på kvelden i tillegg. Det kommer til å bli en rød tråd i treningsarbeidet, sier Nordnes.

Og fortsetter:

- Det er også noen gutter utenfor NTG på laget som det blir spennende å følge opp. Noen av dem går fortsatt på ungdomsskolen.

Nordnes har jobbet med spillerutvikling lenge og begynner nå på sitt attende år som fotballtrener på NTG.

- Det viktigste er å holde seg skadefri og trene stabilt, bra og mye over tid. Da kommer framgangen. Det er ingen snarveier. Det er hardt arbeid over til som gjør at du blir god. Gode holdninger er utrolig viktig ellers når man ikke opp, mener 60-åringen.

Ringreven har trent Sander sitt seniorlag de tre siste årene.

- Det viktigste for oss er at det er framgang. Få fram noen som kan gjøre det bedre på et nivå høyere. Det må jobbes hardt framover og vi må få med gutta på det. Det blir spennende å komme i gang. Det er seriøse gutter som vil noe med fotballen.

- Vi har en målsetning om å bli topp seks i Interkrets-serien, men det som er mer viktig er å få opp enkeltspillere som blir gode. Det skal vi jobbe hardt for å få til, legger Nordnes til.

Jørn Ole Korslund er med som assistenttrener på G19-laget.

- Han er veldig ivrig og jeg ser fram til å samarbeide med han. Han har en liten stilling på NTG og jeg kjenner han litt. Dette blir spennende, slår klubbens juniortrener fast.

Knut er en av flere som forsterker klubbens samarbeid med skole - noe som har fått skryt i en nasjonal rapport lagt fram i desember. Les mer her

knutmodell
Knut på KIL-oppdrag som modell i glansdagene på 80-tallet.
Annonse fra Obos-ligaen: