Ny mann inn dørene

Eirik Mæland tar turen fra Fredrikstad til KIL.

Annonse:

Eirik Mæland er et kjent navn i fotball-Norge, og 30-åringen går nå inn i en kombinert rolle som toppspillerutvikler og assistenttrener i KIL.

- Egentlig så har vi tenkt at trenerteamet var komplett, men vi gjør dette fordi Eirik er en utrolig spennende mann. De erfaringene jeg har gjort meg i møte med Eirik tidligere er at han har stor integritet, er klok og ærgjerrig, forteller en fornøyd KIL-sjef Espen Nystuen etter at signaturtrekket til Mæland var på plass.

Og fortsetter:

- Han har et svært godt rykte blant både spillere og trenere som han har jobbet sammen med. Og selv om han ikke har noen erfaring som trener, er vi trygge på at han kommer til å løse den oppgaven med bravur. Eirik er, slik vi ser det, et kjempe trener- og ledertalent.

- Eiriks rolle vil være å følge opp enkeltutøvere, slik at vi kan få gitt maksimal oppfølging til alle våre lovende unggutter. Samtidig skal han holde de litt eldre på tå hev

Spiller om rollen lar seg kombinere

Mæland spilte sist for Fredrikstad, men er kanskje mest kjent som fast inventar på Haugesunds midtbane fra 2007 til 2017. De siste to sesongene har Mæland vært kaptein for Fredrikstad, men har hatt skadeutfordringer. Det betyr at fotballkarrieren fortsetter på sidelinjen. I hvert fall i første omgang:

- Eirik har fått store deler av sin spillerkarriere ødelagt av skader, og vedrørende om det blir spilling hos oss avhenger det av om kroppen hans fungerer, og om rollen lar seg kombinere. Hans viktigste oppgave vil uansett bli å gjøre de andre spillerne i KIL bedre, avslutter Nystuen.

- God bakgrunn fra toppfotballen

Og Mæland selv er godt fornøyd med muligheten i KIL.

- Nå skal jeg inn og jobbe tett sammen med Mika og Toni. I denne rollen er jeg kanskje ung og uerfaren, men jeg har en god bakgrunn fra toppfotballen. Samtidig som jeg kan være et fint bindeledd inn i norsk fotball og norsk kultur for de finske trenerne. Det blir også spennende å tilegne seg kunnskap fra en litt annen fotballbakgrunn de tar seg med til Kongsvinger, forteller Mæland.

30-åringen fra Bømlo fullførte UEFA B-lisens under sitt opphold i Haugesund, og bygget opp seg litt erfaring fra sidelinjen gjennom en rolle i utviklingsavdelingen der. Og er ikke avvisende når spørsmålet om trenerambisjonene dukker opp.

- Jeg får en god mulighet i KIL til å utvikle meg videre nå. Veien fra fotballspiller til trener høres kanskje naturlig ut, men det handler mye om å endre tankesett. Nå blir det spennende å lære nye ting, og bli kjent med nye mennesker. Jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Bømlingen videre.

Mæland fkh
Eirik Mæland går inn i KILs trenerteam. Her fra tiden i Haugesund. Foto: FKH.no

Han er også klar på at døren står åpen med tanke på en posisjon på midtbanen:

- Hvis kroppen fungerer som den skal, og rollene lar seg kombinere så ønsker jeg også å bidra på fotballbanen. Det har vært et viktig poeng for meg under hele dialogen jeg har hatt med klubben. Den døren ønsker jeg ikke lukke helt enda, men vi må ta en ting av gangen, avslutter KILs nyervervelse.

Mæland har signert en 3-årskontrakt med KIL.

Annonse fra Obos-ligaen: