Ny seier for KIL

Tre veldig fortjente poeng ble igjen på Gjemselund.

KIL tok tak i kampen fra start. Harald Holter fikk vist at han kan være mer enn ryddegutt på midten. Med en strålende vending i mottaket sendte han halve Levanger i pølesebua og fikk muligheten til å avslutte. Fra litt skrått hold gikk lærkula via keeper og i stolpen.

Våre gutter fortsatte å ha initiativet etter denne sjansen. Varmen tatt i betraktning var tempoet og presisjonen ganske bra. Levanger hadde ved flere anledninger nok å henge fingrene i. Selv spilte de seg til et par cornere og noen innlegg, men KIL virket å ha god kontroll.

Hjemmelaget hadde flere fine angrep der det gikk fort i lengderetningen, men avslutningene ble ikke gode nok. Spillet, og fine detaljer av enkeltspillere, var likevel godt nok til at publikum koste seg i sola.

Etter en halvtime fikk vi svi for nølende forsvarsspill. Edvard Skagestad lot ballen sprette da han enkelt kunne klarert, og det utnyttet gjestene. De vant ballen høyt i banen og presset frem en corner. Ballen endte på bakre stolpe og der kunne Wrele sette inn 0-1 via en KIL-spiller.

Like etter fikk dommer Per Erik Haugen tidenes pipekonsert da Adem Guven gikk i bakken på vei igjennom. Dommeren valgte å la spillet gå fremfor å gi frispark og et åpenbart rødt kort. Spørs om det var en riktig vurdering i han siste kamp som toppdommer.

Kaz Sokolowski tok nå ut Harald Holter og Christian Røer. Inn kom Niklas Castro og Iman Mafi.

Tobias Trautner var i trøbbel like etter dobbelbyttet. Levanger pirket ballen i mål da keeperen mistet et innlegg. Dommeren mente Trautner ble angrepet og annullerte.

Minuttene før pause ble preget av ørten cornere. Dessverre uten resultat.

Annen omgang startet med en brukbar mulighet for Castro, men skuddet ble for høyt. Et par minutter etter stemte det endelig. Shuaibu Ibrahim sendte Adem Güven gjennom med ett touch. Herlig å se kula trille inn i nettet til 1-1.

Fem minutter etter var Güven der igjen. Med hodet satte han Castro sitt innlegg i mål, og kampen var snudd. Alt i alt fortjent at KIL endelig ledet.

Etter 2-1 fortsatte våre gutter å kontrollere kampen, men som alltid er det nervepirrende å lede med ett mål. Levanger hadde ikke all verden å komme med, men med drøyt ti minutter igjen ble det småfarlig. Fra nærmest død vinkel ble ballen headet i tverrligger og ut.

Våre gutter kjempet iherdig og hadde gjennom det god kontroll. Det var vel egentlig nærmere 3-1 enn 2-2.

KIL – Levanger 2-1 (0-1)