- Opplevd mer enn jeg kunne drømt om

Mats Cato Moldskred og KIL er enige om at tiden er inne. 31-åringen vender tilbake til moderklubben Os.

- Jeg har hatt tre og et halvt fantastiske år i KIL. Jeg har fått oppleve mer enn jeg drømte om da jeg kom, forteller Mats Cato Moldskred.

Men nå er tiden inne. Det er det enighet om. 31-åringen slutter i KIL og vender hjem til moderklubben Os. Det skal satses mer sivilt. 

Mats Cato Moldskred i aksjon.
Mats Cato Moldskred i aksjon.

- Grunnen til at jeg og KIL ble enige om dette er på grunn av at jeg skal satse mer sivilt. De er også fordi hjemklubben min trenger hjelp og det passet seg nå. Jeg satser mer på arbeid og satser på en utdanning og en plattform for senere i livet, forteller Moldskred.

Og fortsetter:

- Jeg har blitt litt eldre og tiden er litt inne for det, kjennes det ut som. Det er ikke dramatisk, men selvfølgelig veldig vemodig. KIL er en klubb jeg har blitt veldig glad i.

Det er ikke med lett hjerte at angrepsspilleren forlater klubben og byen.

- Det er vemodig og ikke med lett hjerte jeg reiser. Men tiden er inne for det. Jeg skulle gjerne fortsatt, men nå skal jeg på et kurs som varer noen måneder. Da blir det vanskelig å kombinere.

Bergenseren kom til KIL høsten 2014. Han har vært med på oppturen.

- Jeg har vært med på en fantastisk reise i KIL med blant annet opprykk til 1. divisjon. Opprykket er greit nok, men det var noe helt spesielt. Det var noe ekstra å rykke opp med KIL på grunn av spillergruppen, støtteapparatet og organisasjonen. Det var fantastisk, minnes Moldskred.

I 2016 ble det cupfinale. Dessverre ble angrepsspilleren skadet og selvfølgelig hadde han det vondt når han innså at han ikke kom til å rekke finalen. 

- Jeg kunne ikke bidra under cupfinalen med annet enn å backe opp folk og de tingene. Tenkte jeg i hvert fall skulle bidra på andre måter. Da lagde jeg den sangen og den gikk over all forventning. Det var fantastisk gøy å være med på, sier 31-åringen.

”For vi er KIL” har blitt sett over 74 000 ganger på Facebook og 18 000 ganger på YouTube.


- Det er veldig mange som har uttrykt stor glede over den sangen. Både folk jeg kjenner og ikke kjenner. Det var en utrolig kul sang å lage. Det var hardt arbeid i tre dager, men det var absolutt verdt det. Spesielt Ronny Andresen og Jørgen Richardsen må takkes.  

- Hva kommer du til å huske best fra din KIL-karriere? 

- Det er egentlig de to årene med opptur og sammen med en unik spillergruppe. Hele KIL er egentlig et stort minne med mange små øyeblikk. Jeg har som sagt opplevd mer enn jeg noen gang kunne drømt om, svarer Moldskred.

Tre og et halvt år på Gjemselund er over for Mats Cato sin del. Avslutningsvis ønsker han å takke.

- Jeg har lyst til å si tusen takk til spillergruppen, trenere og ledere. Alle som har støttet meg opp gjennom. Det har vært en fantastisk tid. Jeg har hatt utrolig stor glede av Espen (Nystuen journ. anm.). Han har gjort en fantastisk jobb. Jeg kommer til å savne praten.

- Og takk til supportere som har støttet meg hele veien. Jeg har synes det har vært koselig å være en av spillerne de har satt stor pris på, legger han til.

moldskred1
Moldskred scoret totalt 35 mål for KIL.

Nå venter det utfordringer både sivilt, men også på fotballbanen. Os har rykket ned til 4. divisjon (femte nivå). Moldskreds moderklubb har imidlertid et spennende prosjekt på gang. 

- Håper å være med på en reise med Os. Det er moderklubben min. Spennende prosjekt på gang og jeg har et sterkt ønske om å hjelpe de også, avslutter angrepsspilleren som har scoret 39 mål på 95 KIL-kamper.

KIL-sjef Espen Nystuen sier følgende om Moldskred-exiten: 

- Mats Cato har vært med oss siden sommeren 2014. Det er en gutt som vi i KIL har rukket å bli svært glad i. Han bidro veldig mye til vår suksess i sesongene 2015 og 2016, og det var synd for Mats Cato at han ikke fikk oppleve cupfinalen som spiller. Det hadde han fortjent.

- Året i fjor stod ikke i stil med forventningene til noen av partene. Og det er forståelig at Mats Cato nå ser muligheten til å starte på livet etter fotballen. Jeg ønsker å takke Mats Cato for hans tid i KIL. Han har vært en yndling blant fansen, og blitt en profil vi KIL-supportere vil huske, fortetter Nystuen.

Moldskred vil bli husket godt i KIL-miljøet. 

- Vi som har vært så heldige å leve tett på han vil også huske ham for alle de morsomme episodene i hverdagen. Han vil være en selvskreven gjest i vår julekalender om noen år. Takk for alt, Mats Cato, avslutter Espen Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: