Perfekt seier

KIL avanserte til tredje runde, unngikk skader og fikk hvilt noen spillere – det kan ikke bli mye bedre enn det!

Annonse:

Kamper mot Nybergsund er aldri lette. Tryslingene er kjent for å være knallharde motstandere når de lukter blod. De knekte HamKam i første runde, og hadde sikkert ikke noe imot å sende nok en storebror ut av cupen i andre.

Det var godt å se at KIL ikke var interesserte i å gi ved dørene. Fra første spark på ballen var vi tøffe i duellene. Det så ut som om det var oss det var vondt å møte. Dette har til tider vært litt mangelvare tidligere i år, så det var desto mer gledelig nå. Dessverre innbød ikke kunstgresset til finspill. Det var hardt og slitt og hadde strengt tatt gjort seg bedre på museum enn på ei fotballbane. Begge lag sleit med pasningskvaliteten. Hjemmelaget mest. Hadde de vært litt mer presise kunne de ha utnyttet noen av balltapene våre på midtbanen.

I stedet var det vi som skapte det som var av sjanser og halvsjanser i begynnelsen. Markus Skjellum var kanskje nærmest skåring da han flikket ballen rett på keeper fra fem meters hold allerede i det første spilleminuttet. På den andre siden av banen var ikke KIL-keeper Simen Lillevik overarbeidet. Han gjorde det han skulle i feltet der han var trygg og god gjennom hele kampen. Strengt tatt noterte vi ikke en eneste avslutning på mål fra Nybergsund på 90 minutter.

I pausen kom Fredrik Pålerud inn for Jørgen Richardsen på høyre back. Et kvarter seinere kom Pär Ericsson inn for Maikel. Byttene skulle vise seg å bli avgjørende. Etter at vi på tross av noen halvfarlige skudd hadde slitt litt med å bryte gjennom foran mål i starten av andre omgang, tok de to ansvar når det gjalt som mest. Pålerud sleit seg løs fra opp-passeren sin og fikk slått ”snett innått bakåt” til en målkåt svenske. Pär Ericsson var på rett plass til rett tid og kunne enkelt sette inn vinnermålet et drøyt kvarter før slutt.

Nybergsund flyttet alle mann opp på slutten for å kjempe seg til en utlikning. Nærmest mål var imidlertid Mats Cato Moldskred da han prøvde seg på ei Maikel-skåring fra 60 meters hold rett før slutt. Han utførte dessverre ikke C-momentet med samme presisjon som spanjolen gjorde på Strømmen forrige helg.

Vi er videre i cupen. Motstander i 3. runde offentliggjøres fredag. Følg med på kil.no for intervju med Martin Ellingsen senere torsdag kveld.

Nybergsund – KIL  0-1 (0-0)
Nybergsund Stadion
441 tilskuere

Gule kort, KIL: Markus Skjellum, Martin Ellingsen, Pär Ericsson

 Mål: 0-1 Pär Ericsson (74)

KIL (4-4-2): Simen Lillevik - Jørgen Richardsen (Fredrik Pålerud fra 46.), Adrian Ovlien, Markus Skjellum, Dylan Murnane - Martin Ellingsen, Johan Wennberg, Jørgen Kolstad (Fredrik Sjølstad fra 81.), Maikel Nieves (Pär Ericsson fra 63.) - Mats Cato Moldskred, Niklas Castro

Benken: Aleksey Gorodovoy, Lars Rydje, Fredrik Pålerud, Harald Holter, Fredrik Sjølstad, Pär Ericsson.

Annonse fra Obos-ligaen: