Seier i første kamp

KIL-gutta vant 1-0 over Kristiansund på bortebane i den første kampen i Nasjonal G18.

KILs juniorer møtte lørdag ettermiddag Kristiansund på bortebane i den første puljekampen i Nasjonal G18.

- Jeg synes vi lykkes godt, spesielt de første tretti minuttene, sier trener Mathias Åker Solstad.

KIL var det skarpeste laget den første halvtimen og laget skapte tre store sjanser til å score. Den første store muligheten kom etter femten minutter. Jonas Bruusgaard slo en god corner og Kongsvinger-gutten Markus Nygård avsluttet i tverrliggeren.

Store KIL-sjanser

Kun to minutter senere spilte Ludvig Støre Halvorsen en flott ball gjennom til Sondre Løvberg. Spissens avslutning ble reddet av hjemmelagets keeper.

Etter 25 minutter skapte KIL en ny sjanse på corner. Nygård var farlig frempå igjen, men headingen gikk i stolpen.

Selv om det var forholdsvis lange perioder uten ball i første omgang, var det KIL som hadde overtaket i kampen.

- Vi slapp Kristiansund til veldig, veldig lite sjanser, oppsummerte treneren kort etter kampslutt. Det stod for øvrig 0-0 ved halvspilt kamp.

Like etter pause spilte Jesper Gonstad en fin ball opp til Løvberg som satte fart mot mål. Spissen avsluttet fra skrå vinkel, men hjemmelaget hindret scoring igjen.

Redusert til ti mann

KIL foretok tre bytter med en halvtime igjen å spille. Laget gikk samtidig over i en 4-3-3-formasjon. Like etter fikk dessverre KIL en mann utvist, og det måtte legges nye planer.

- Vi fikk et rødt kort som egentlig er ok. Det tyder på at vi er aggressive; det er fint. Viktig læring, kommenterer Åker Solstad som utvisningen.

Med en mann mindre ble jobben for KIL-gutta i perioder ganske vanskelig, men laget mistet aldri kontrollen. Hjemmelaget skapte imidlertid et par-tre farligheter.

- Fantastisk jobb av gutta

KIL-guttas bakerste rekker ryddet godt opp i det som kom, og på topp viste Løvberg at han har matchvinneregenskaper. Ni minutter før slutt ble det spilt en lang ball opp der Jesper Grundt fikk sendt ballen videre til Løvberg som etter hvert kom seg til avslutning – i mål.

Juniorguttene leverte solid forsvarsspill kampen ut. Det endte med en sterk 1-0-seier til KIL-gutta - en ordentlig lagseier.

- Gutta gjør en fantastisk jobb ute på banen. De leverer og står ut. Det var veldig deilig, sa treneren.

KIL skal også møte Start og Lillestrøm i Nasjonal G18 pulje C. Neste kamp er søndag 10. mars.

Kristiansund – Kongsvinger 0-1 (0-0)
Kristiansund stadion
60 tilskuere

Rødt kort: Ludvig Støre Halvorsen (to gule)

Mål: 0-1 Sondre Løvberg (81)

KIL (3-5-2): Andreas Smedplass – Matias Aadnøy, Markus Nygård, Adrian Barosen – Jesper Gonstad, Alexander Håpnes, Jonas Bruusgaard (Anton Kvisten fra 60.), Ludvig Støre Halvorsen, Oskar Moe (Jesper Grundt fra 60.) – Peder Langbråten (Jonas Aurland fra 60.), Sondre Løvberg

Benken: Anton Kvisten, Jonas Aurland og Jesper Grundt

18
Adrian Barosen leverte en solid kamp borte mot Kristiansund.
17
Jonas Bruusgaard i aksjon i sin første offisielle kamp for KIL.
16
Markus Nygård er ekte KIL-gutt og trøkker ordentlig til i duellene!
15
Bruusgaard spilte seksti gode minutter for KIL.
13
Alexander Håpnes er kaptein med stor K!
12
Sondre Løvberg jobbet hardt gjennom hele kampen!
10
Peder Langbråten kan bli en viktig spiller i Nasjonal G18.
8
Jesper Gonstad leverte en solid kamp for KIL!
9
Ludvig Støre Halvorsen leverte godt, men fikk dessverre bare spille drøyt seksti minutter av dommeren.
5
Sondre Løvberg i ekstase etter scoringen!
4
Markus Nygård gir Sondre Løvberg en god klem!
3
- Den var ferdigscoret, sa spissen etter kampen. Vel; den var vel ærlig talt ikke det. God prestasjon av spissen!