Seier i nord!

KIL vant 3-1 borte mot Tromsdalen.

Tromsdalen gikk ut og presset høyt i åpningsminuttene før KIL tok over banespillet i kjent stil. Ibrahim med en nydelig scoring etter 13 minutter gjorde oppgaven lettere for våre menn. Etter scoringen så var det ikke mye skrive om bortsett fra Holter sin store mulighet etter en god corner fra Marklund og frisparkforsøket til TUIL på overtid av første omgang.

Andre omgang åpnet med at Güven ble spilt igjennom og felt av Nilsen i KIL-buret, men linjemannen flagget for offside. Fem minutter senere var Pålerud med på å skape en god scoringsmulighet for kapteinen, men keeperen til vertene fikk en hånd på den.

Like før timen var spilt på TUIL Arena scoret KIL et kontroversielt mål. Mafi slår igjen et godt innlegg og Holter går hardt i en duell og ballen havner hos Ibrahim som er umarkert – og muligens i en klar offside-posisjon, men spissen reagerer raskest og pirker ballen i mål og sender KIL opp i en fortjent ledelse.

Güven punkterte kampen etter fint kombinasjonsspill mellom Vinjor og Mafi. Sistnevnte som har vært veldig aktiv langs venstresiden finner kapteinen som er fri på bakre stolpe. Spissen viser stor klasse når han avslutter på første touch tilbake i hjørnet der ballen kom fra.

Tromsdalen reduserte 10 minutter før slutt med en smart avslutning av Kjeve. Spissen banket ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Ali. Fler mål ble det ikke på TUIL Arena, og KIL reiser hjemover med tre viktige poeng.

Hendelser:

1. omgang
13. min: KIL setter i gang kjapt på egen banehalvdel. Jalasto spiller Pålerud fremover i banen. Backen finner Ibrahim som tar med seg ballen på lekkert vis inn i sekstenmeteren til vertene før han banker ballen i mål.

19. min: Marklund slår et korridorfrispark fra høyre i banen. Svensken finner Güven som ikke får styrt ballen godt nok på mål.

35. min: Marklund med en godt slått corner. Etter mye klabb og babb i feltet får Holter skutt som blokkeres av en TUIL-spiller.

47. min: Tromsdalen med et godt forsøk fra langt hold. Ali gjør en god redning og hindrer utligning.

2. omgang
48. min: Güven blir spilt igjennom alene med keeper og blir lagt i bakken, men linjemann har flagget og signalisert for offside.

53. min: Gjerstrøm med en fin vektet pasning til Pålerud som kommer på løp. Backen slår hardt på tvers av feltet og Güven er centimetere unna fra å øke ledelsen for gjestene.

56. min: Tromsdalen spiller oss lave før de slår inn fra høyrekant. Innlegget treffer ingen med blå drakt og da kan Røer klarere enkelt.

59. min: Ibrahim setter 2-0! Vinjor drar på seg press før han slipper ballen fint til Mafi. Backen legger inn til Holter som vinner duellen og Ibrahim setter frem foten som en ekte måltyv på bakre stolpe!

63. min: Marklund får skutt etter å ha plukket opp en løs ball i vertenes sekstenmeter. Svensken får ikke skikkelig treff og ballen går like utenfor stolpen.

66. min: Lysvoll får skutt fra 20 meter, men Ali er på med på notene. God redning!

72. min: Vinjor finner Mafi som legger inn til Güven som er helt alene på bakre stolpe. Kapteinen med en avslutning av høy klasse når han smeller ballen i lengste hjørne! 3-0.

82. min: Kjeve reduserer for Tromsdalen. TUIL kombinerer fint før Kjeve setter ballen opp i nettaket fra 16-meter.

92. min: Skudd fra distanse, men Ali har god kontroll. Slår den til corner.

93. min: SLUTT! Vi vinner 3-1!

Tromsdalen – KIL 1-3 (0-1)

Mål: 1-0 Ibrahim (13), 2-0 Ibrahim (59), 3-0 Güven (72) og 3-1 Kjæve (82)

Gule kort: Simon Marklund og Ville Jalasto, KIL

KIL (4-4-2): Ali Ahamada – Fredrik Pålerud, Ville Jalasto, Christian Røer, Iman Mafi – Mathias Gjerstrøm (Dong-Wang Gang, 75 min), Harald Holter, Martin Vinjor, Simon Marklund (Marlinho, etter 77 min) – Shuaibu Lalle Ibrahim (Markus Aanesland, 69 min), Adem Güven (K).

Benk: Stian Bolstad, Sulayman Bojang, Dong-Wan Gang, Marlinho, Markus Aanesland