Seier i serieåpningen

KIL-gutta viste at treningskamper ikke har alt å si da de tok en fortjent seier mot Notodden i kveldens kamp

KIL åpnet kampen friskt i medvinden på Gjemselund. Hjemmelaget kom til et par brukbare sjanser og en heading i stolpen fra Adem Güven etter en corner.

Notoddens keeper, Nils Jonatan Johansson, skulle bli sentral utover i kampen. Flere ganger serverte han KIL store muligheter med elendige utspill. Både Marlinho og nykommeren Jonas Rønningen fikk servert gode muligheter etter svakt keeperspill, men scoringen uteble.

Utover i omgangen roet det seg litt, men KIL hadde et godt tak på kampen. Gang på gang vant gutta ballen i gunstig posisjon, men de største farlighetene uteble.

Fem minutter før pause kom Fredrik Pålerud på et fint løp inn i boksen. Han var de nødvendige millimetrene foran keeper da de begge gikk etter ballen, og dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Adem Güven satte straffen sikkert i mål og KIL gikk opp i føringen 1-0.

Andre omgang fikk en litt rotete start. Notodden var litt mindre ambisiøse i spillestilen, noe som gjorde at KIL ikke fikk fullt så mange brudd. Jevnt og sjansefattig beskriver andreomgangen på en god måte.

KIL fremsto kyniske i de siste minuttene av kampen, og frustrerte et Notodden lag som desperat prøvde å komme med en sluttspurt, uten å lykkes nevneverdig. Kampen endte 1-0 og KIL sikrer seg tre poeng i årets første kamp i OBOS-ligaen.

Hendelser:

10 min.: Kampens første mullighet kom til KIL og Marlinho. Brasilianeren mottar ballen etter et godt løp og avslutter i nettveggen fra skrått hold.

12 min.: KIL header i stolpen! Corneren blir slått inn på første stolpe, hvor Adem Güven har løpt seg fri. Headingen går i tverrliggeren og ut.

13 min.: KIL får en kjempesjanse like etter! Notodden slurver når de skal sette i gang etter femmeter, og Adem Güven får ballen på hjørnet av sekstenmeteren. KIL-kapteinen sentrer til Marlinho som står helt alene inne i Notoddens sekstenmeter, men keeper kommer godt ut og blokkerer skuddet.

17 min.: Nok en gang er KIL nære scoring. Etter et strålende angrep mottar Fredrik Pålerud ballen på høyre side. Han legger direkte inn til Adem Güven som setter ballen like til side for mål.

18 min.: Igjen slurver Notodden etter femmeter og KIL vinner ballen høyt i banen. Jonas Rønningen mottar ballen og fyrer av et skudd som sender Notodden-keeper Nils Jonathan Johansson ut i full strekk.

40 min.: Straffe KIL. Simon Marklund drar seg fint innover fra sin venstreside og slår en strålende stikker til Fredrik Pålerud som har kommet på løp fra sin backposisjon. Høyrebacken kommer først på ballen og blir felt av Notodden-keeper Johansson. På straffesparket sender Adem Güven keeper feil vei og setter ballen sikkert i mål. KIL går opp i ledelsen 1-0.

53 min.: KIL spillerne roper på straffe etter at Simon Marklund faller i sekstenmeteren. Dommeren er sikker i sin sak og vinker spillet videre.

61 min.: Notodden farlig frempå etter en kontring. Bortelaget kommer til innlegg fra høyre, men en god Edvard Skagestad er nede og blokkerer innlegget til corner.

78 min.: Notodden fyrer løs et godt skudd fra langt hold, og tvinger fram en god redning av KIL-keeper Ali Ahamada.

Kongsvinger – Notodden 1-0 (1-0)
Gjemselund stadion
1520 tilskuere

Gule kort: Iman Mafi, KIL. Erlend Hustad, Joshua Robson, Notodden.

Mål: 1-0 Adem Güven (41)

Kongsvinger (4-2-3-1): Ali Ahamada – Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Martin Lundal, Iman Mafi – Harald Holter, Mathias Gjerstrøm (Martin Vinjor fra 74.) – Jonas Rønningen (Markus Aanesland fra 66.), Marlinho, Simon Marklund – Adem Güven (Christian Røer fra 83.)

Benken: Andreas Smedplass, Matias Aadnøy, Christian Røer, Even Bydal, Martin Vinjor, Lucas Morais og Markus Aanesland.

IMG_2468
KIL-gutta i stormende jubel etter at kaptein Adem Güven satte inn 1-0 på straffespark i førsteomgangen.
Notodden_3103_5
Debutant Jonas Rønningen feirer sammen med KIL-kapteinen etter 1-0-scoringen.
Notodden_3103_4
Iman Mafi spilte en solid kamp på KILs venstreback!

Notodden_3103_2
Martin Vinjor kom inn siste femten minuttene og bidro godt til å trygge seieren i land.