Siste kampdag i eSerien

En meget spennende og intens siste kampdag i gruppe D leverte dramatikk til siste sekund.

I dag ble den siste og avgjørende runden i eSerien spilt. Gruppe D var før dagens kamper ekstrem jevn, og i teorien kunne samtlige lag avansere til sluttspillet.

Tung start

Daniel Lysgård og Aidin Afsari delte på den første kampen der motstanderen var Start. Kristiansand-laget var på forhånd sett på som en av favorittene, og hadde mye å revansjere etter en litt trøblete start.

IMG_4724
Daniel Lysgård var godt fornøyd etter endt kamp mot Starts Georg Sautoglu. FOTO: Ola Krogstad Sommer.

Start, i regi av Georg Sautoglu, var solide gjennomgående i begge kampene. Første kamp endte 0-0 der Lysgård hadde et lite overtak. Afsari spilte kamp to, som endte med 3-0 tap mot en av Norges ypperste FIFA-spillere.

- Nok en gang viser vi at vi er i stand til å hamle opp med de beste, men igjen svikter det litt i de avgjørende situasjonene. Vi er bare nødt til å være ærlige og si at det ikke lykkes helt slik vi vil, forteller Daniel Lysgård i etterkant av kampen mot Start.

Mjøndalen overrasker

Rundens andre kamp var mot Mjøndalen, der Daniel Lysgård spilte begge kampene. Begge oppgjørene endte med 2-1-tap, 4-2 sammenlagt. Mjøndalen har overrasket mange i denne sesongen av Altibox eSerien, og tok et stort steg mot gruppeseieren i gruppe D etter seieren mot KIL.

- Mjøndalen er gode. Det er mulig å slå de, men de har vært veldig solide, og spesielt i dag. Alt i alt er det nok fortjent, men jeg føler likevel at det skulle vært mulig å tatt poeng fra de idag, forteller Grue-gutten etter kampen.

Solid mot Raufoss

Aidin Afsari tok seg av begge kampene mot Raufoss, som overrasket stort etter første runde, og var her med helt i toppen. Etter en litt varierende kampdag to havnet Raufoss litt bak teten. I dagens oppgjør var det ikke noe tvil om hvilket lag som var best. Afsari vant hele 5-1 sammenlagt, og sikret dermed KILs første trepoenger for dagen.

IMG_4811
Aidin Afsari er fullt fokusert underveis i kampen mot Raufoss-spiller Jusup Shakbiev. FOTO: Ola Krogstad Sommer.

- Dette var en god seier. Vi har lengtet litt etter denne. Vi skulle gjerne sett at den kom før, men det er likevel godt at den kom til slutt. Jeg føler egentlig at jeg har full kontroll gjennom hele kampen, forteller en fornøyd Afsari etter kampslutt.

Avgjørende mot Lillestrøm

I forkant av den siste kampen i den siste runden var det fortsatt stor spenning om hvilket lag som skulle ta andreplassen. Mjøndalen var allerede gruppevinnere i forkant av runden og kunne se på de siste kampene med skuldrene senket. Lillestrøm og Start spilte for andreplassen, mens henholdsvis KIL og Raufoss kunne stekke kjepper i hjulene for hver sin motstander.

Et nokså jevnt første oppgjør endte med 2-0 seier til Lillestrøm, men en FIFA-kamp kan snu fort, og ingenting var avgjort før de siste 90 virtuelle minuttene skulle spilles.

Afsari tok tidlig ledelsen i den andre kampen, og spenningen var til stede tidlig i kampen. Lillestrøm utlignet derimot før pause, og Aidin Afsari mistet noe av mommentumet han hadde opparbeidet seg innledningsvis. Den andre kampen endte til slutt 3-2 til Lillestrøm, og 5-2 sammenlagt.

Meget jevn gruppe

På forhånd ble Start og Lillestrøm sett på som store favoritter til å gå videre fra gruppe D. Etter endt gruppespill er det en liten overraskelse at Mjøndalen stakk av med gruppeseieren. Bak bruntrøyene var det meget jevnt, der henholdsvis Start og Lillestrøm fulgte like etter. Start trakk til slutt det lengste strået etter seier mot Raufoss i siste kamp, og sikret dermed avansement. Et lite stykke bak de andre lagene havnet Raufoss og KIL, på henholdsvis fjerde- og femteplass. Målforskjell var det eneste som skilte de to lagene. Likevel har gruppe D vært svært jevn hele veien, der alle lagene har slått hverandre.

IMG_4792
Esport-ansvarlig Christian Hagen gir Aidin Afsari en peptalk i forkant av kampen mot Raufoss. FOTO: Ola Krogstad Sommer.