Skuffende forestilling

Tromsø ble for sterke for KIL i årets første hjemmekamp

Det ble en rufsete start i en av dagens heftigste regnskurer. Begge lag var tålmodige og disiplinerte. Dermed passerte de første femten minuttene uten sjanser. Beholdningen var noen friske taklinger på en sleip mate.

Så fikk Tromsø kampens første corner og da ble det litt action. Gyuh-wan Lee plukket opp klareringen og satte fart fra egen halvdel. Både Christian Røer og Adem Güven kom stormede inn i feltet da Lee la inn. Innlegget gikk i kroppen til Røer og Güven kunne avslutte. Dessverre via an Tromsøspiller og til en resultatløs corner.

Unge Andreas Smedplass måtte inn for Saku-Pekka Sahlgren etter en halvtime. Han fikk den verst tenkelige starten som bakerste mann. Tromsø brukte under fem minutter på å prikke inn to baller bak keeperen. Smedplass kan ikke lastes for målene, men likevel en forferdelig følelse å starte sesongen slik.

Mot pause fortsatte det å være jevnt og sjansefattig. KIL hevet seg litt de siste minuttene, men vi følte vel aldri at reduseringen lå i luften. Dermed sto det 0-2 til pause.

KIL startet andre omgang med litt høyere tempo i angrepsspillet. Det ga nestenmuligheter og de få som var på tribunen var mer fornøyde med det de så. Med en litt hurtigere og mer direkte spillestil var det plutselig håp. Selv om Tromsø også hadde noen muligheter var det en viss optimisme på Gjemselund.

Med 25 minutter igjen vinket vi farvel til Lee og Güven. Inn kom Gjerstrøm og Langrekken. Uten at de var involverte kom Marklund til en stor mulighet like etter. Dessverre reddet keeper.

KIL forsøkte gang på gang, men de solide gjestene fra nord hadde ganske god kontroll på det som skjedde ute på Gjemselund. Flere bytter bidro til litt fart fremover, men alt i alt var KIL for upresise, veike og uoppfinnsomme til å spille gjestene ut av stilen. Det ble en litt mer positiv annen omgang, men publikum måtte gå slukøret hjem. Dette ble en skuffende kamp.

KIL – Tromsø IL 0-2 (0-2)

OBOS-ligaen 2. runde.
Gjemselund stadion

200 Tilskuere

Mål: Fitim Azemi (31, 0-1) Adam Örn Arnarson (34, 0-2)

Gule kort: KIL: C. Røer, L. Langrekken, R. Essaeh.

Rødt kort: Ingen

KIL (4-2-3-1): Saku-Pekka Sahlgren (Smedplass fra 30.) - Fredrik Pålerud (Essaeh fra 77.), Edvard Skagestad, Christian Røer, Victor Grodås - Harald Holter, Martin Vinjor (Marlinho fra 77.) - Gyu-hwan Lee (Gjerstøm fra 65.) , Simon Marklund, Markus Aanesland - Adem Güven (Langrekken fra 65.).

Benken: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Ridouan Essaeh, Dongwan Gang, Mathias Gjerstrøm, Marlinho og Ludvig Langrekken

Hendelser:

16. min: Enorm kontringsmulighet til KIL da Lee plukker opp klareringen etter en corner. Det ender med en corner til KIL etter at Güven til slutt får avsluttet fra god posisjon.

30. Keeperbytte hos KIL. Sahlgren må ut etter å han fått en ball i hodet noen minutter tidligere.

31. min. 0-1. En feil av Røer gir Azemi muligheten alene med Smedplass. Spissen vipper ballen rolig over en utrusende keeper.

34. min: 0-2. Tromsø i angrep igjen. Første skyter de i tverrliggeren. Arnarson plukker opp ballen på 16 meter og banker den i mål.

41. min. KIL angriper og Güven får avsluttet. Keeper slår til corner. Resultatløs.

44. min. TIL med corner. Det heades utenfor. Småfarlig.

61. min. TIL kommer seg rundt på vår høyreside og får avsluttet på innlegget. Smedplass redder fint og følger opp med å bokse den påfølgende corneren ut av farlig sone.

66.min. Flott KIL angrep ender med et skudd fra Simon Marklund. Keeper slår til corner.

70.TIL med nok en corner. Det heades over.

72. min. TIL spiller seg fint frem på vår venstreside. Mo er nære scoring, men Smedplass og stopperne får stoppet innbytteren.