Spent trenerteam

KILs nykomponerte trenerteam er klare for oppstart. Første trening for året er i Kongsvingerhallen kl 13.45 torsdag 16.januar. KIL byr på vafler og kaffe!

Annonse:

Med tre nye treneransikt i Mika Lehkosuo, Toni Huuhka og Eirik Mæland så har det skjedd flere forandringer på Gjemselund siden forrige sesong. Etter noen lærerrike dager i Italia så er trenerteamet på plass på Kongsvinger, og gleder seg til å ta imot spillergruppa i morgen.

- I morgen skal vi endelig få hilst på spillerne. Aller først skal spillerne få en mulighet til å introdusere seg selv slik at vi kan bli bedre kjent, aller først som mennesker og kollegaer, forteller KILs nye hovedtrener Mika Lehkosuo.

Og fortsetter:

- Vi kommer til å bruke tid på å introdusere vår arbeidsmetodikk ovenfor spillerne. Både hvordan vi ønsker å jobbe på feltet. Og hvordan vi ønsker å spille fotball.

Hva ønsker du fra spillerne nå i oppstartsfasen?

- Nå håper jeg spillerne er nysgjerrige, og ikke minst læringsvillige.

Og Lehkosuo er overbevisende når han forteller om morgendagens oppstart.

IMG_8049
Nytt ansikt 1: Mika Lehkosuo gleder seg veldig til oppstart. Her fra pressekonferansen i desember.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det kan jeg nesten ikke få understreke nok. Jeg er veldig fornøyd med å være på plass her, og nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang med treningsøkter, avslutter KILs finske hovedtrener.

- Spennende tanker

Assistenttrener og fysisk trener Toni Huuhka er også spent på oppstarten torsdag.

- Jeg håper jeg kommer med nye og spennende tanker ovenfor spillerne. Alt må selvfølgelig henge sammen med hva slags fotball vi ønsker å spille. Og jeg gleder meg til å bli godt kjent med spillergruppa. De første dagene så er fokuset på å få kroppene vandt med fotball igjen, det handler om å komme seg tilbake til det bevegelsesmønsteret som fotball handler om.

Nytt ansikt 2: Toni Huuhka er godt fornøyd med å være på plass på Gjemselund.
Nytt ansikt 2: Toni Huuhka er godt fornøyd med å være på plass på Gjemselund.

Om oppstarten så er Toni bestemt på at det blir noen rolige oppstartsdager, før alvoret starter.

- Risikoen for skader er høy etter en ferie. Så vi er selvfølgelig forsiktig i oppstarten. De to første dagene nå vil vi være på et lavt til medium-intensitetsnivå, avslutter KILs fysiske trener før han går tilbake til forberedelsene.

- Det blir kjekt å komme i gang

Siste mann inn i trenerteamet er Eirik Mæland. Også trenerteamets norske representant er ivrig etter å sette i gang:

- Jeg har lagt merke til at det er mange unge ubeskrevne blad i troppen. Det blir spennende å se de på trening fremover. Det er kanskje det jeg gleder meg mest til. Samtidig så blir det spennende å se hvordan spillerne vil respondere på de tankene vi kommer til å presentere.

Om dagene sammen med finske Mika og Toni så sitter Mæland igjen med et godt inntrykk:

- Det har helt klart vært positivt i oppstarten. Og for meg har det vært lærerrikt så langt. De (Toni og Mika) kan åpenbart faget sitt, så jeg gleder meg til å se de i praksis i morgen.

Nytt ansikt 3: Eirik Mæland er klar for rollen som assistenttrener og spillerutvikler.
Nytt ansikt 3: Eirik Mæland er klar for rollen som assistenttrener og spillerutvikler.

Første trening er forøvrig i morgen kl 13.45 i Kongsvingerhallen. Alle er hjertelig velkomne til å observere treningen fra sidelinjen. KIL byr på kaffe og vafler til alle som tar turen innom.

Annonse fra Obos-ligaen: