Stortalentet fra Flisa: - KIL motiverer

Benjamin Thoresen Faraas er en av distriktets mange fotballtalenter. Flisa-gutten, som nylig var på Equnior talentleir, drømmer om å spille i utlandet. 13-åringen blir veldig motivert av at regionens fotballflaggskip satser på unge og lokale spillere.

Annonse:

Tore Kordahl, Terje Holt, Eirik Jansen, Eirik Dybendal, Patrick Holtet og Tore Andreas Gundersen er flere markante spillere fra Åsnes som har spilt for Kongsvinger. I nyere tid har også Thor Arnstein Berg, Kim Roger Strand og Ola Erling Korbøl representert Åsnes-fotballen som KIL-spiller. 

Nylig signerte Andreas Smedplass proffkontrakt med Kongsvinger. Det er på mange måter en anerkjennelse til den gode spillerutviklingen som skjer i distriktet. 18-åringen fra Flisa kan være starten på en rekke lokale gutter fra Åsnes-området som tar steget opp til regionens fotballflaggskip.

For tidligere i år ble Flisa-gutten Benjamin Thoresen Faraas tatt ut til NFFs Equinor talentleir i Sarpsborg. 13-åringen er en av flere lovende unggutter som vokser fram i lokalfotballen

IMG_8151
Øyvind Damhaug er Benjamins hovedtrener. Damhaug skryter av gutta. - Det er mange som har talent her, sier han.

Den fotballgale og lekne, men også sindige og jordnære gutten forteller om uttaket til sitt første nasjonale tiltak.

- Jeg ble veldig glad når jeg fikk beskjeden om uttaket og det var veldig motiverende, sier 13-åringen med et stort smil.

Fra 24. til 27. mars i år ble for første gang 51 av landets fremste 2005-gutter tatt ut til et nasjonalt tiltak – Equinor talentleir. Faraas fra Flisa var en av få fra Indre Østland som ble tatt ut.

Måtte gi alt

Det er 18. mai og Faraas har nettopp gjennomført treningsøkt med lagkompisene sine på Flisa/Kjellmyra/Hof G14 da han tar seg tid til en prat med www.kil.no.

Han begynner å fortelle om seg selv og sitt eget lag.

- Det er veldig gøy å spille her. Vi har et bra lag og flinke trenere. Jeg spiller forskjellige posisjoner og trives godt.

- Jeg bor også nærme banen og er ofte her. Jeg har det veldig gøy med fotball. Det betyr alt for meg og drømmen er å bli profesjonell fotballspiller, fortsetter Faraas.

Det er Øyvind Damhaug som er lagets hovedtrener. Benjamins far, Per-Ivar, er medtrener sammen med Morten Libekk og Frode Fosseid. 

IMG_8281
Benjamin Thoresen Faraas i gul vest på trening med Flisa/Kjellmyra/Hof G14.

Det er snart to måneder siden talentleiren i Sarpsborg. 13-åringen sitter igjen med en god opplevelse etter sin første samling.

- Det var mange gode spillere og man måtte ta i alt man kunne for å vise seg fram. Det var høyt tempo og jeg lærte mye.

Unggutten var der i fire dager. Opplegget bestod av riktig kosthold, møter, treninger og kamper.

Faraas sitt lag vant den første kampen 3-0 og spilte uavgjort i den andre kampen. Flisa-gutten gjorde sine saker bra.

- Jeg er ganske fornøyd med innsatsen min og følte det gikk ganske bra, sier han ydmykt.

Før han legger til:

- Det kuleste var å score, da. Det ble slått inn et frispark og jeg scoret på volley i den første kampen.

Drømmer om utlandet

Fotball betyr alt for den lokale 13-åringen. Det er Liverpool som er favorittlaget og unggutten gleder seg selvfølgelig veldig til Champions League-finalen 1. juni.

Philippe Couthino, Lionel Messi og Sadio Mané trekkes fram som favorittspillere. Unggutten beskriver seg selv som en spiller som har god ballkontroll og et bra rykk.

- Jeg spiller i flere posisjoner nå, men jeg vil helst bli kantspiller. Litt som Mané. Score på hodet og sånn, sier Faraas og smiler bredt.

Den store drømmen er å spille i utlandet.

- Men jeg vet at det kreves veldig mye. Det er ikke mange som klarer det. Jeg skal trene, ha det gøy å bli så god som mulig. Den store drømmen er jo så klart å spille for Liverpool.

I tillegg til å spille på G14-laget, spiller også Faraas noen kamper for G16-laget. Han er også på sone og krets. I tillegg skal han begynne å trene med A-laget.

KIL inspirerer

Talentet fra Flisa, som ikke er alene om å ha fotballtalent på sitt eget lag eller i distriktet for øvrig, har fått en del oppmerksomhet etter uttaket til Equnior talentleir.

- Det er selvfølgelig hyggelig og moro, og det gir ekstra motivasjon til å jobbe hardt videre, sier han.

Faraas har også fått med seg at en Flisa-gutt har fått proffkontrakt med Kongsvinger og spilt flere kamper for A-laget. Det inspirerer unggutten.

- Jeg følger litt med på KIL og har selvfølgelig fått med meg at Smedplass har fått proffkontrakt og stått flere kamper. Det er utrolig gøy og motiverende.

- KIL satser på lokale spillere og gir unge spillere muligheten. Det er veldig inspirerende og KIL kunne absolutt vært et steg på veien videre, sier 13-åringen.

Unggutten har hørt mye godt om NTG Kongsvinger og KIL. Det er også noe han vurderer sterkt etter ungdomsskolen.

- Det kunne vært kult å spille for KIL. Det er en bra klubb å utvikle seg i og ta steget videre, avslutter Benjamin Thoresen Faraas.

Flisa-gutten skryter også av sin egen klubb Flisa for å gi muligheten til unge spillere også på A-laget.

IMG_8238
Faraas er født i 2005 og spiller på lag med mange talenter som gror fram i Åsnes-fotballen.
IMG_8207
Flisa-guttene i aksjon på SolørRadioen Arena.
IMG_8184
Per-Ivar Faraas er far til Benjamin. Han er også trener på laget sammen med Øyvind Damhaug, Morten Libekk og Frode Fosseid.
IMG_8204
Morten Libekk og resten av trenerteamet stiller høye krav til gutta som virker utrolig læringsvillige.
IMG_8258
Marius Damhaug, sønn til trener Øyvind, er født i 2007, men allerede en fast del av G14-laget. Han og bror Christian er to andre spennende talenter fra distriktet.
IMG_8262
Flisa G14 jobber hardt på trening. I sommer skal de delta på Dana cup i Danmark.
IMG_8177
De fleste bor nære SolørRadioen Arena og bruker flere timer der daglig.

 

Annonse fra Obos-ligaen: