Straffepoeng foran ny tribune

Les et nytt bidrag til vår mimre-spalte. Denne gang om den merkelige fotballsesongen i 1987!

Annonse:

MIMRE-TIDER

  • Alle med en god KIL-historie er oppfordret til å mimre litt i disse tider. Dette er Bjørn Taalesens bidrag til Mimre-tidene. Kanskje kan det gi inspirasjon til andre som kunne tenke seg å dele KIL-minner med oss? KIL.no kan love at også din mimre-historie vil ble delt med andre. Send din historie til jonas.krabseth@kil.no!

Straffepoeng foran ny tribune

1987 var en rar fotballsesong i Norge. Et merkelig og hodeløst vedtak om å innføre straffespark konkurranser i kamper som endte uavgjort ble latterliggjort av mange. For KIL var det i alle fall i oppstarten faktisk positivt siden klubben dro med seg mange viktige poeng fra straffemerket den våren.

Mange mente vedtaket om straffer mest av alt kom til fordi avstemningen på Fotballtinget om dette skjedde veldig tidlig en søndag morgen. Forslaget kom fra Tom A. Schancke som i årevis var en morsom fotballeder med stadige nye krumspring. Tidlig søndag morgen var ikke den beste tiden for mange av ting delegatene, der mange nok hadde prioritert det sosiale etter middagen natten før. Det bidro nok til at Schanckes litt ville forslag ble banket igjennom.

Nye Gjemselund

KIL startet sesongen med seriebronse fra sesongen før i bagasjen. Even Pellerud hadde gått fra å være drivkraften ute på banen til å ta over som trener. Riktignok ble det 1-2 nederlag for Brann i Bergen i serieåpningen, men alt handlet om lørdag 9.mai på nye Gjemselund den våren. Her stilte KIL med en nybygd sittetribune. 131 menn og en kvinne (!) hadde bidratt med totalt 1400 gratis dugnadstimer og sørget for at det kunne ønskes velkommen til 2000 nye sitteplasser. Motstander var Vålenga. Et VIF-lag ledet av Kongsvingers egen Svein Ivar Sigernes. 3213 tilskuere møtte opp og fikk se en kamp som endte 2-2 etter hjemmemål fra Kjetil Sagen og Dag Arnesen. Dermed ble det straffer, der KIL til slutt vant 4-2. Tore Krogstad reddet det avgjørende skuddet fra Øyvind Husby. Helgen etter spilte KIL mot RBK i Trondheim. Det endte 0-0 og nye straffespark runder. På det RBK-laget fantes navn som Sverre Brandhaug, Gøran Sørloth, Karl Petter Løken og Trond Sollied. Per Gunnar Dalløkken lot seg ikke stresse og satte inn den avgjørende 5-4-scoringen med nytt KIL-poeng.

KILs lagoppstilling: Krogstad, Steen, Sanderud, Østerud (Nyland), Nystuen, Tomteberget, Berstad, Engerbakk, D.Arnesen, Faldmo (U.Arnesen).

(At det ble tap 0-1 mot Hamkam rett etterpå med bl.a. Pål Jacobsen og Jan Åge Fjørtoft like etterpå glemmer vi - og scoringen kom etter at Fjørtoft hadde filmet seg til en straffe en måtte være født på Hamar for å skjønne noe av...)

Av Bjørn Taalesen

Annonse fra Obos-ligaen: