Stygt tap mot Notodden

En svak 1. omgang ødela for KIL.

Allerede etter to minutter kunne KIL gått opp i ledelsen etter et godt innlegg fra høyreback Ville Jalasto, som under oppvarmingen måtte steppe inn for Fredrik Pålerud da sistnevnte måtte bryte. Dessverre for KIL så klarte ikke Adem Güven å komme seg langt nok over ballen, og headingen gikk over mål.

Notodden som under sesongen har levd farlig langt nede på tabellen viste i åpningsminuttene at de ikke var noen enkel motstander på sin egen hjemmebane. Og etter ti spilte minutter kunne Notoddens spiss Tagbajumi fyre av fra kort hold. Heldigvis for KIL er Ali Ahamada med på leken og redder mesterlig.

Etter denne muligheten er det Notodden som styrer det meste ute på kunstgresset. KIL har problemer med å få til et etablert banespill, og hjemmelaget kommer seg til flere gode innlegg. På et hjørnespark til Notodden etter 21. spilte minutter blir Tagbajumi nok en gang servert. Spissen prøver seg på et brassespark, men avslutningen går like utenfor.

På Idrettsparken er det nå Notodden som styrer det meste, og etter et svakt innlegg fra NFK som Ville Jalasto enkelt skal klarere unna får de muligheten de ønsker seg. KILs finne bommer stygt, og ballen havner hos Andre Bakke. Hjemmelagets spiller setter ballen enkelt inn bak en sjanseløs Ahamada, 1-0 til Notodden.

Kort tid etter kan KIL svare kontant, men Ibrahim er for upresis i det han blir tredd igjennom og NFKs keeper kan rydde unna.

Utover i omgangen er Notodden det førende laget, og kommer seg til flere gode muligheter. KIL på sin side sliter med å få til et etablert spill, og ballen havner skummelt hos hjemmelagets spillere ved flere anledninger. Oppsummert en meget svak omgang av KIL, og man er heldig som ikke ligger under med flere mål.

Etter sidebyttet står KIL høyere i banen, og forsøker ved flere anledninger å tre igjennom både Güven og Ibrahim. Pasningene mot KILs to spisser blir dessverre for upresise, og Notodden har få problemer med å rydde unna forsøkene.

Videre ut i omgangen tar KIL et bedre grep om kampen, men de helt skumle avslutningene er det et godt stykke imellom. Man spiller seg utover i omgangen til både gode skudd- og innleggsmuligheter, men da det gjelder er man for svake foran Notoddens mål.

Notodden kjemper tappert imot KILs press, og da KIL ser farligere og farligere ut foran Notoddens mål kontrer hjemmelaget inn 2-0 etter 88.min. Det blir også sluttresultatet i det som kan oppsummeres som en svak KIL-prestasjon på Notodden.

Skuffelsen etter kamp var selvfølgelig stor, og nå rettes fokuset mot lørdagens hjemmekamp mot Ullensaker/Kisa.

Hendelser:

2. min.: Kampens første mulighet i det kampuret har visst knappe to minutter. Ville Jalasto legger en god ball inn foran mål. Inne i feltet header en umarkert Adem Güven langt over.

10.min.: Der er Notodden svært nære scoring. Hjemmelaget får lagt inn fra venstrekanten, og ballen havner litt for enkelt hos Notoddens Tagbajumi. Heldigvis for KIL er Ali Ahamada med på leken og redder mesterlig.

21.min. Hjørnespark Notodden. Ali skal ut for å plukke ballen på sedvanlig vis, men han glipper. Notodden får igjen slått inn mot Tagbajumi som forsøker seg på et brassespark. Avslutningen går like utenfor.

28.min.: 1-0 til hjemmelaget. Jalasto skal klarere etter et innlegg fra Notoddens høyreside. Han bommer stygt på ballen og sørger for at Notodden litt for enkelt kan sette inn kampens første mål.

33.min.: Nå er det KILs tur. Ibrahim er igjennom, men Vasby i Notoddens mål er ute og rydder unna.

39.min.: Notodden har en god spiss i Fredrik Tagbajumi. Han løper fra Ville Jalasto og er igjennom alene med Ali Ahamada. Nok en gang redder KILs keeper mesterlig.

42.min.: Nok en stor Notodden-mulighet. Nok en gang fra et hjørnespark. Ali Ahamada skal bokse unna, men treffer ikke særlig godt. Ballen havner hos en Notodden spiller som fra kort hold presterer å skyte utenfor.

45.min.: Hjørnespark til KIL. Simon Marklund slår en god ball mot Christian Røer, men headingen går utenfor. Det blir det siste som skjer i 1.omgang.

48.min.: 2.omgang fortsetter med at Notodden styrer det meste. Etter et innlegg fra høyresiden får Notodden igjen avsluttet mot mål. Ali Ahamada gjør en nok en god redning.

58.min.: Gult kort til Ville Jalasto. Notoddens spiller er rask og ønsker seg forbi KILs høyreback. Det får han ikke lov til, og for fellingen mottar Jalasto kampens første gule kort. På det påfølgende frisparket fra en god innleggsposisjon rydder Iman Mafi unna.

61.min.: KILs første mulighet i 2.omgang. Landry N’Guemo serverer en god ball ut til Iman Mafi på venstrekanten. Venstrebacken avslutter godt fra skrått hold, men dessverre like over Notoddens mål.

65.min.: Frispark fra ca 25 meter til KIL. Simon Marklund fyrer av, men Notoddens keeper får enkelt stoppet skuddforsøket.

81.min.: Kanskje 2.omgangs største mulighet. Markus Aanesland får ballen inn mot en umarkert Marlinho som forsøker å bredside ballen mot mål. Brasilianeren er dessverre for upresis, og avslutningen går langt over mål.

84.min.: Christian Røer ruver høyest i feltet etter et godt innlegg fra Martin Vinjor. Headingen er meget god, men Notoddens keeper gjør en fantastisk redning.

88.min.: Etter en god KIL-periode får hjemmelaget en mulighet på en kontring. KIL har styrt det meste den siste halvtimen, og når man blir mer og mer desperate mot slutten får Notodden rom fremover på banen. Det utnytter de til det fulle og dobler ledelsen like før slutt, 2-0.

Notodden – KIL 2-0 (1-0)
Idrettsparken Notodden
343 tilskuere

Gule kort: Ville Jalasto (KIL),  Sankoh (NFK), Midtgarden (NFK).

Mål: 1-0 (28,), 2-0 (87.)

KIL (4-4-2: Ali Ahamada - Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Christian Røer, Iman Mafi - Landry N'Guemo, Martin Vinjor, Harald Holter (Lee fra 82.), Simon Marklund (Marlinho fra 71.) - Adem Güven, Ibrahim Shuaibu (Markus Aanesland fra 71.)

Benken: Stian Bolstad, Martin Lundal, Dongwang Gang, Marlinho, Gyuhwan Lee, Markus Myre Aanesland.

-xZp6yHQ
Iman Mafi og resten av KIL tapte 2-0 borte mot Notodden
3kmB0OFQ
Det ble gjort flere grep utover i 2.omgang, og blant annet kom en offensiv Lee inn for Harald Holter. Dessverre til liten nytte.
zaYv6WAQ
Ibrahim hadde en god mulighet til å utligne i 1.omgang. Men Notoddens keeper ryddet unna.