Suslov prøver lykken andre steder

Den smørblide 26-åringen kom ”from Russia with love” foran fjorårssesongen. Nå skal Suslov prøve lykken andre steder enn i KIL.

KILs russiske midtstopper Kirill Suslov (26) kom til klubben og Kongsvinger foran jubelsesongen 2016.

- Det har vært en glede å ha Kirill i klubben. Han har vært meget profesjonell fra dag én. Kirill jobber alltid hardt og prøver alltid sitt beste, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Og fortsetter:

- Han bidro veldig i fjor, men dessverre har årets sesong blitt ødelagt av skader. Men ser man tilbake på hans tid i KIL har han bidratt på en god måte og vi ønsker han masse lykke til videre.

KIL-sjefen forteller at 26-åringen og klubben her en felles forståelse for at Suslov ikke er med videre.

- Ja, det er en felles forståelse at dette er det beste for Kirill, legger Nystuen til.

- Vemodig

Suslov hadde sin siste dag på Gjemselund i dag.

- Det er veldig vemodig. Jeg sa ha det til lagkameratene mine i stad. Vi er gode venner alle sammen og det er tungt å ta farvel. Jeg har trivdes veldig, veldig godt i klubben og i byen ellers, sier 26-åringen.

Russeren ønsker å prøve lykken andre steder.

- Jeg vil prøve meg på et høyere nivå. Jeg har ingen ny klubb nå, men jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå. Først er det litt ferie, sier midtstopperen.

Skryter av KIL

26-åringen skryter hemningsløst av klubben og folkene rundt. 

- Kongsvinger er mitt andre hjem. Jeg liker meg så godt her. Folk er blide, hyggelige og hjelpsomme. 

Kirill under cupfinalen i 2016.
Kirill under cupfinalen i 2016.

Midtstopperen er også veldig fornøyd med hvordan han har utviklet seg som spiller.

- Jeg har hatt veldig god utvikling, men dessverre har mye av årets sesong blitt ødelagt. Jeg har utviklet fysikken min voldsomt og føler meg klar for et nytt steg, sier Suslov.

Cupfinalen som beste minne

Russeren har spilt 43 kamper for KIL inkludert serie og cup. Og det er spesielt én kamp i cupen 26-åringen trekker fram som det beste minnet.

- Cupfinalen var helt spesiell. Det var utrolig stort å spille i en finale foran så mange mennesker. Det var veldig moro og et minne jeg kommer til å huske for alltid.

Kirill ønsker å takke alle for oppholdet i KIL og håper klubben tar steget opp til øverste nivå neste år. 

- Jeg ønsker KIL masse lykke til. Jeg håper laget rykker opp til Eliteserien og skal følge med. Alle gutta er mine venner og det blir trist å forlate klubben, men jeg føler som sagt at tiden er inne for å ta et nytt steg for meg, avslutter Kirill Suslov. 

kirillsuslov1
Kirill Suslov som agent 007. 

Annonse fra Obos-ligaen: