Tabber spolerte kampen

KIL-gutta tapte for tredje kamp på rad. Igjen var det grove personlige feil som ødela.

Start åpnet kampen klart best og produserte to store muligheter tidlig i kampen. KIL-gutta ristet imidlertid fort av seg trøkket hjemmelaget skapte, og var utover i kampen mer eller mindre det førende laget.

Adem Güven var også nær ved å sette inn et meget godt innlegg fra Fredrik Pålerud, og Markus Aanesland var på jakt etter scoring flere ganger. Seks minutter før pause satte Aanesland et skudd fra skrått hold i stolpen.

Det så ut til å ebbe ut i en målløs omgang. Det var imidlertid før en kombinasjon av et godt skudd fra Aron Sigurdarson og svakt keeperspill av Ali Ahamada etter 41 minutter. Etter en kort corner-variant – for øvrig en corner som var feildømt – smalt Sigurdarson ballen mot mål. Han så at Ahamada stod langt ute. Ballen gikk fint i mål bak Ahamada.

Andreomgang var relativt lik førsteomgang, bortsett fra at hjemmelaget ikke klarte å skape det trøkket de åpnet kampen med. Utover i omgangen skapte KIL-gutta flere brukbare muligheter, men det manglet både litt trøkk og sting på siste tredjedel.

Så kom det en ny stor keepertabbe på Sør Arena – også denne ved Ahamada, dessverre. Igjen så Sigurdarson at KIL-keeperen både stod langt ute og feilposisjonert. 2-0.

Minutter etter, og litt som en konsekvens av at KIL jaktet redusering, kontret Start inn 3-0. Følgefeil på følgefeil resulterte i at KIL-forsvaret ble utspilt.

Aanesland, en av KILs beste i dagens kamp, reduserte med ti minutter igjen å spille. Fin scoring.

KIL-gutta klarte ikke å etablere noe spesielt trykk på Start i sluttminuttene, heller var det hjemmelaget som kunne økt ledelsen, dog uten å klare det.

Start – KIL 3-1 (1-0)
Sør Arena
5132 tilskuere

Gult kort:

Mål: 1-0 Aron Sigurdarson (41), 2-0 Sigurdarson (66), 3-0 Kasper Skaanes (69), 3-1 Markus Aanesland (80)

KIL (4-4-2): Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Iman Mafi (Martin Lundal fra 32.) - Landy N'Guemo, Harald Holter (Simon Marklund fra 72.), Gang Dongwan, Marlinho (Ludvig Langrekken fra 78.) - Adem Güven, Markus Aanesland

Benken: Stian Bolstad, Martin Vinjor, Martin Lundal, Gyuhwan Lee, Ludvig Langrekken, Simon Marklund og Mathias Gjerstrøm.