Tap mot Strømmen

KIL åpnet best i dagens kamp mot Strømmen, men hjemmelaget var effektive og scoret på sjansene i sin første seier i årets OBOS-liga.

Annonse:

Kampen åpnet i et friskt tempo fra begge lag, der KIL var det førende laget. Bortelaget var nære på å ta ledelsen allerede før minuttet var spilt da Simon Marklund slo et godt frispark til Harald Holter som sendte Strømmen-keeper Berntzen ut i full strekk.

KIL fortsatte den friske starten, men klarte ikke å omsette overtaket i de store sjansene. Hjemmelaget ble til tider spilt veldig dypt av KIL, men Strømmen forsvarte seg godt og nektet bortelaget rom på den siste tredelen.

Strømmen spilte seg etter hvert mer inn i kampen, og kom til flere sjanser utover i den første omgangen. Spiss Tvedte kom til de sjansene Strømmen kom til, men avslutningene var dårlige og Ali Ahamada ble aldri satt på de store prøvene.

Strømmen fortsatte på samme måte som de avsluttet den første omgangen. Fem minutter ut i den andre omgangen ga det uttelling og Strømmen går opp i 1-0. Mats André Kaaland headet ballen stang inn.

Strømmen holdt trykket oppe etter scoring og nektet KIL å få til sitt eget spill. Kvarteret ut i omgangen økte Strømmen ledelsen til 2-0. Hjemmelaget stoppet et svakt KIL-oppspill og spilte rett i det enorme bakrommet KIL hadde etterlatt seg. Magnus Tvedte var litt heldig alene med Ahamada, men fikk til slutt satt ballen i det åpne KIL-målet.

Etter de to kjappe scoringene til Strømmen ble det en tung start på omgangen for KIL, og de klarte ikke å etablere et press på hjemmelaget. Strømmen gjorde en god jobb i forsvarsarbeidet og KIL greide ikke å skape de store sjansene på en dag hvor det ikke stemte offensivt.

Hendelser:

1. min.: KIL får kampens første gode mulighet. Simon Marklund svinger inn ett korridorfrispark som finner hodet til Harald Holter. Grue-gutten tvinger frem en god redning fra Strømmen-keeper Berntzen.

15. min.: Strømmen kommer til sin første gode mulighet. Hjemmelaget ruller opp på sin høyreside og legger inn. Ballen ruller igjennom hele feltet, der Fredrik Pålerud treffer dårlig på ballen. Ballen faller ned hos Tvedte, men spissen treffer ikke ballen rent og Ali Ahamada plukker ballen enkelt.

17. min.: Nok en god Strømmen mulighet på corner. Ali Ahamada kommer ut i feltet, men ballen går over den solide sisteskansen. Igjen er det Tvedte som kommer får muligheten, men angriperen kommer ikke høyt nok over ballen, og headingen ender utenfor farlig område.

44. min.: Nære på for Strømmen. Etter litt klabb og babb ute på venstre side blir det slått ett innlegg mellom forsvar og målvakt. Vestvatn er nære på å skli ballen i mål, men har en skostørrelse for lite.

50. min.: Strømmen går opp i ledelsen 1-0. Det er Mats André Kaaland som header innlegget fra Victor Grodås i en bue over Ali Ahamada. Ballen går på innsiden av stolpen og sniker seg til slutt over streken.

57. min.: Strømmen får scoring annullert. Kaaland header ballen inn i feltet hvor Christian Røer sleiver ballen i en bue over Ahamada og i mål. Dommeren derimot, blåser frispark i situasjonen der Kaaland er for hard i duellen med Sulayman Bojang.

61. min.: Strømmen øker til 2-0. Grodås bryter et KIL-oppspill og sender i vei en bakromspasning mot Tvedte som har løpt seg helt fri fra KIL-forsvaret. I duellen med Ali Ahamada er Strømmen-spissen litt heldig som får med seg ballen forbi sisteskansen, men Tvedte får til slutt satt ballen i det åpne KIL-målet.

79. min.: Nære på for KIL. Etter en fin vending av spillet mottar Fredrik Pålerud ballen og legger knallhardt inn på første stolpe. Der er innbytter Ludvig Langrekken centimetere unna å få en fot på ballen. Kun godt forsvarsspill hindrer unggutten i å avslutte ett vakkert angrep.

90. min.: Simon Marklund sender i vei et godt plassert skudd, men Strømmen-keeper Berntzen er med på notene og redder ut til corner.

Mål: 1-0: Mats André Kaaland (50.), 2-0: Magnus Tvedte (61.),

Gule kort: Edvard Skagestad, KIL

Strømmen – KIL (0-0) 2-0
Strømmen Stadion
523 tilskuere

KIL (4-4-2): Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad (Ville Jalasto fra 46.), Christian Røer, Sulayman Bojang - Landry N'Guemo, Harald Holter, Martin Vinjor (Marlinho fra 74.), Simon Marklund - Markus Aanesland (Ludvig Langrekken fra 71.), Adem Güven

Benken: Stian Bolstad, Ville Jalasto, Martin Lundal, Dongwan Gang, Mathias Gjerstrøm, Marlinho og Ludvig Langrekken.

IMG_2622
Harald Holter løp mye på KILs midtbane i dag, men måtte gi tapt mot Strømmen.
IMG_2627
Markus Aanesland og resten av KIL-angrepet fikk det ikke til å stemme offensivt i dag.