Tapte lokaloppgjøret

KIL tapte 1-3 på Briskeby etter en dårlig dag på jobben.

KIL-gutta gikk ut på Briskeby for å gi HamKam en 100-årsgave: nemlig null poeng. Selv om starten var jevn og tett, tok KIL over etter hvert.

Etter ti minutter dunket Olav Øby en ball inn i feltet, men en skliende Harald Holter var centimetere unna ballen. Marlinho, Niklas Castro og Shuaibu Ibrahim skapte alle trøbbel flere ganger for HamKam-forsvaret, men det manglet litt kvalitet.

I de foregående kampene hadde KIL-gutta vært eksemplariske til å variere angrepsspillet og variere bruken av antall touch. I førsteomgangen gikk det ofte på for mange touch, det ble brukt for liten del av banen og det manglet presisjon og kvalitet på siste tredjedel.

Hjemmelaget kom seg mer med i kampen etter hvert; de kom seg til noen ålreite muligheter, spesielt på overganger grunnet svak offensiv markering og balanse hos KIL. Det gjorde at HamKam på en slags måte tok over kampen.

IMG_3156
Mark Dempsey: - Vi var ikke helt der i dag...

Fem minutter før pause tok HamKam ledelsen 1-0 – ikke ufortjent. Først reddet Fredrik Pålerud en avslutning på streken, returen ble mesterlig reddet av Aleksey Gorodovoy, men på det tredje forsøket satte Kristian Onsrud ballen i mål via Fredrik Sjølstad.

Det stod 1-0 til pause på Briskeby. I pausen gjorde Mark Dempsey grep: Olav Øby gikk ut og Adem Güven kom inn. KIL-treneren ga KIL klare instrukser.

KIL begynte andreomgangen godt og etter 52 minutter utlignet Marlinho. Brasilianeren mottok ballen innenfor 16-meteren og fant skuddåpning. Ballen i nettaket og 1-1 på Briskeby.

I en periode så det ut som at KIL-gutta var på vei tilbake, og gutta skapte et par farlige muligheter. Men etter 64 minutter sovnet hele KIL-forsvaret på et innkast. Kristian Onsrud avsluttet i lengste hjørnet og det stod 2-1 til HamKam.

Ikke lenge etter ble hjemmelaget tildelt straffespark. Petter Vaagan Moen var sikker som banken og økte HamKam-ledelsen til 3-1.

KIL-gutta var aldri i nærheten av å svare, og måtte dermed konstatere at HamKam vant kampen 3-1.

HamKam – KIL 3-1 (1-0)