Tips til barn og unge

Fotballen har sjeldent opplevd en lignende pause som det vi opplever nå om dagen. Derfor ønsker KIL Toppfotball å bidra til at alle barn og unge kan gjennomføre gode økter på egenhånd når fellestreningene uteblir. Sjekk ut treningsplanene våre her. Vi publiserer nye hver mandag, onsdag og fredag.

Annonse:

Nå som all fellestrening er stoppet er det viktig å få gjennomført gode økter på egenhånd. Alle spillerne i KIL Toppfotball holder kroppen i gang basert på kun egentrening om dagen, og da er det er viktig med gode kvalitetsøvelser som sikrer treningsutbyttet og som samtidig opprettholder motivasjonen. Derfor ønsker vi å dele et opplegg for 6-12 åringer og 13-19-åringer her på KIL.no.Det handler om å tenke kreativt for å kunne holde formen vedlike i disse dager.

Alle øvelsene vi deler skal gjennomføres innenfor Folkehelseinstituttets retningslinjer for smittevern. Egentreningsøktene vil være enkle å gjennomføre, og vil kreve minimalt med utstyr. Vi skal ha fokus på to områder:

1. Teknisk trening

  • Øvelser med ball som kan gjøres på egenhånd, eller sammen med en til.
  • Vedlikeholde og forbedre tekniske ferdigheter.

2. Fysisk trening

  • Hurtighet og styrke
  • Uttøying
  • Skadeforebyggende
I tillegg vil KIL-spillerne by på en og annen ekstra utfordring.

Det er nemlig enkelt å trene på teknikk, koordinasjon, hurtighet og styrke - helt alene. Fra og med fredag 27.mars vil vi legge ut øvelser og et dagsopplegg her inne på våre nettsider KIL.no.

- Vi har hatt fokus på å sette opp enkle og morsomme økter som alle skal klare å gjennomføre, og dette er ikke bare økter man kan gjennomføre nå i Korona-perioden, men også fine øvelser og økter man kan fortsette med når dette en gang er over. Som et fint supplement til vanlige fotballøkter, forteller KILs Johan Wennberg om tiltaket klubben har satt i gang.

Wennberg er også tydelig på at et slikt individuelt opplegg må være motiverende for de yngre fotballspillerne:

- Fotball er et lagspill, og det å holde seg motivert på egenhånd forstår vi kan være utfordrende. Derfor er opplegget vi setter opp enkelt, og man kan selv styre hvor mye man ønsker å pushe seg selv. Øvelsene kan gjøres hjemme i hagen, i innkjørselen hjemme, eller foran en garasjeport. Her setter egentlig kun fantasien begrensninger, så lenge man finner et trygt sted og følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet.

Johan forteller også videre at han mener de som vil følge øktplanene KIL kommer med vil sitte igjen med et godt utbytte:

- Vi skal innom teknisk og fysisk trening, og samtidig håper vi at kan legge til rette for at man har det morsomt med treningen, avslutter Wennberg.

dagensokt2020
Fra og med fredag 27.mars vil vi legge ut treningøkter for 6-12 åringer og 13-19 åringer. Følg med!

Legg gjerne ute dine egne treningstips på Instagram eller Facebook - og husk å tagge @KILToppfotball og bruk emneknagg #HELVED.

Vi ber alle respektere retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Og oppfordrer alle til å benytte denne perioden vi er inne i til å holde seg i aktivitet. Trener man riktig i denne perioden kan man bli enda bedre til å spille fotball selv om man ikke får med seg noen fellesøkter. Lykke til!

Her kan du se noe av det KIL-gutta foretar seg nå i disse dager. Kanskje du finner noe inspirasjon? 

Annonse fra Obos-ligaen: