Tøff motstand i årets første

Det russiske storlaget Krasnodar kommer med sine nest-beste til lørdagens oppgjør.

Annonse:

Lørdag 1.februar satt KIL kursen til Marbella for noen dagers treningsleir. Med gode fasiliteter på både hotellet og på gressmattene så er det lagt godt til rette for et fint opphold.

- Her har vi perfekte baner. Gresset er helt topp, og vi har 2,5 fotballbaner vi kan bruke til forskjellige øvelser. Det gir oss en mye mer effektiv trening sammenlignet med hva vi får gjort innendørs, forteller KIL-trener Mika Lehkosuo.

Mye av fokuset på Marbella denne uka er selvfølgelig lørdagens treningskamp mot Krasnodar II, men også hvordan man ønsker å fremstå i 2020:

- Vi ønsker en tydeligere offensiv kontroll, med kontrollerte pasninger, og ikke så mye "rush". Defensivt så håper jeg vi kan vise oss fra en god side. Og supporterne våre vil nok legge merke til en formasjonsendring med 3-5-2, sier Mika og fortsetter:

- Vi vil bygge opp angrepet fra keeperen mye mer enn det KIL har gjort opp tidligere. Og oppnå en mye mer mer effektiv oppbygging til angrepet.

IMG_1302
Tre gutter som starter. Harald, Markus og Lee får alle muligheten fra start i morgendagens oppgjør. De er ventet at de fleste får noen minutt på Santa Maria Polo Club. Kampstart er klokken 12.00.

Lehkosuo er tydelig på at han gleder seg til lørdagens kamp. Det blir hans første som KILs hovedtrener:

- Det har vært mange måneder siden min siste kamp så selvfølgelig er jeg veldig ivrig til kampen, men selvfølgelig ser jeg fram til den, til og med like mye som spillerne våre. Hva vi kan gjøre, hvordan vi gjør det og se hva vi kan gjøre bedre.

Og finnen mener KIL stiller så godt forberedt de kan:

- Det vi har prøvd å gjøre sammen er å være klare for denne kampen, gå gjennom taktikkene vi har, ikke enhver detalj, men jeg tror spillerne har ett godt bilde av hva vi ønsker å gjøre. Og nå trenger vi disse treningskampene sånn at vi kan jobbe videre med og få mer informasjon rundt hvordan vi bør jobbe.

IMG_0774
Kampklar finne. Mika Lehkosuo på plass på treningsfeltet. I morgen spiller KIL årets første treningskamp.

Tøff motstand

Lørdagens kamp mot Krasnodar II spilles kl 12.00 på Santa Maria Polo Club. Mika er spent på hva russerne kommer med:

- Det vil nok være ung motstand, men sannsynligvis høy kvalitet på spillerne. Hvor gode de er sammen, og hvordan de matcher vårt lag er vanskelig å si. Selvfølgelig har vi studert de, men det er vanskelig å evaluere nivået opp mot vårt.

Allikevel er Mika tydelig på at han har fokus på andre ting enn resultatet i morgendagens treningskamp.

- Jeg har mange spørsmål i hodet mitt om hva som kan fungere, og hva som ikke fungerer. Jeg håper vi får svar på om den måten vi ønsker å spille på er en metode som fungerer for oss, eller om vi må justere. Så er vinnermentalitet viktig, og det håper jeg vi får vist. Det er kun en treningskamp, men vi vil fortsatte vise vinnermnetalitet i 90 minutt, avslutter KILs hovedtrener.

Annonse fra Obos-ligaen: