Tre poeng

Gutta leverte en herlig match og endelig ble det seier på Gjemselund. Meget fortjent til og med.

Trønderne på motsatt banehalvdel fikk kjørt seg fra start. KIL-gutta klinket til fra første minutt, og anført av en temperamentsfull Kamer Qaka og en Martin Vinjor med mange gode løp var hjemmelaget i førersetet.

Med en mer direkte spillestil og fine kombinasjoner, som ofte resulterte i gode stikkere i bakrom, fremsto KIL som en langt mindre forutsigbar motstander enn tidligere. Da kom også Adem Güvcen mer til sin rett.

Gjestene hadde et par gode muligheter etter kontringer, men KIL tok liten risiko og unngikk å være på etterskudd og i ubalanse.

Martin Vinjor, Adem Güven, Victor Grodås og Fredrik Pålerud hadde alle gode muligheter til å sende KIL i ledelsen. Dessverre sto både keeperen og stengene rundt han i veien. Derfor var det nok et litt skuffet hjemmelag som måtte akseptere 0-0 til pause.

Publikum kunne glede seg over det som må være årsbeste på hjemmebane så langt.

Heldigvis endret kampbildet seg lite i andre omgang. Intensitet og varierende og direkte spill sørget for at KIL var det dominerende laget. Gutta klarte å holde god kontroll defensivt samtidig som laget hadde nok spillere i angrep. KIL fremsto som et ganske kompakt og hardtarbeidende fotballag.

Etter en snau time fikk gutta endelig betalt for sin aggressive tilnærming. I høyt press fikk Vinjor en tå på ballen og den gikk til Güven. Han viste klasse da han med en berøring sendte Hoel Andersen igjennom. Spissen gjorde ingen feil da han stormet mot mål og satte inn 1-0. Distinkt og direkte. Herlig å se på!

Den siste halvtimen hadde KIL en rekke muligheter til å sette inn 2-0, men ofte var den siste pasningen litt for dårlig eller Ranheim sin keeper litt for god. Gjestene spilte seg til en rekke cornere, men skapte lite sjanser. Godt forsvarsspill av KIL.

På overtid fikk Grodås sjansen til å hamre inn spikeren i Ranheim-kista, men han blåste ballen over. Gjestene gikk rett i angrep og bare en fantastisk redning av Riffi Mandanda hindret 1-1.

Dermed kunne laget krone hardt arbeid med en meget fortjent seier. Vi kan gremme oss over mange misbrukte sjanser, men vi må glede oss over at det ble skapt flere sjanser enn på svært lenge. I tillegg ser det ut som at spillerne kommer mer til sin rett med den «nye» spillestilen. Herlig å se for eksempel Güven, Bydal og Vinjor, som plutselig fremstår som verdifulle spillere for laget.

Rødt kort:

KIL (5-3-2): Riffi Mandanda – Fredrik Pålerud, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Ville Jalasto Victor Grodås – Martin Vinjor, Kamer Qaka, Even Bydal – Martin Hoel Andersen, Adem Güven (K) Langrekken fra 89.min).

Benken: Andreas Smedplass, Ridouane Essaeh, Mahmoud Lahm, Harald Holter, Ludvig Langrekken, Gyuhwan Lee. Daniel Lysgård, Simon Marklund, Herman Solberg Nilsen.

Hendelser:

6. min: Etter en periode med KIL-trykk kommer Ranheim på en visitt. Ville Jalasto prøver å takle, men bommer. Heldigvis hopper Ranheim-spilleren over Jalasto fremfor å lett få straffe. I tillegg roter han ballen over dødlinja. Maks flaks for KIL.

19.min: Nydelig KIL-angrep på venstresiden. Martin Vinjor legger inn og det avsluttes fra ti meter. I en spiller og til corner.

24. min: Fredrik Pålerud får frispark ute på høyre. Innlegget er fint og Adem Güven header i tverrliggeren.

26. min: Bra fart og trøkk i KIL. Nye muligheter inne i boksen, men Güven får sin første avslutning blokkert. Den neste reddes av keeper.

27.min: Ranheim kontrer og får skutt fra litt skrå vinkel. Riffi Mandanda redder fint.

33. min: Victor Grodås er aggressiv og vinner ballen høyt i banen. Brenner til fra tjue meter. Like utenfor.

36.min. Vinjor fint fremover på siden. Legger inn og Pålerud prøver en heading på bakre. Svakt utenfor.

44. min: Ranheim på farten. Per Magnus Steiring blokkerer først, men de får ballen inn og det blir farlig.

45. min: På overtid kombinerer KIL lekkert og Vinjor får sjansen fra kort hold. Keeper redder til corner.

55.min: 1-0: Gutta står høyt og får endelig betalt. Vinjor får en tå på ballen og den går til Güven som på en touch spiller Hoel Andersen igjennom. Han setter fart mot mål og er iskald da han setter kula rolig i det lengste hjørnet.

66. min: KIL med corner og vi holder trøkket etter den første klareringen. Etter en duell mellom Steiring og keeper detter ballen ned hos Vinjor. Han er for ubesluttsom og får ikke stokket beina. Det klareres.

70. min: Ranheim får rom og spiller seg til en stor sjanse. De skyter utenfor fra ti meter.

73. min: Strålende angrep av KIL. Güven til Bydal som finner Hoel Andersen. Han vender og skyter, men keeper redder. Stor sjanse.

80. min: Gjestene kontrer. Kommer i store rom og bare en meget god takling fra Edvard Skagestad hindrer scoring.

82. min: Flott kontring da Kamer Qaka spiller Vinjor gjennom på siden. Han kan spille Güven alene foran mål, men bommer med pasningen. Det burde vært 2-0.

90.min: Vinjor med nydelig forarbeid utenfor boksen til Ranheim. Spiller fint til Grodås som kan avgjøre kampen. Skyter langt over.

90. min: Vi slurver i egen boks og Karlsen får skutt fra kort hold. Mandanda varter opp med en fantastisk redning.