IMG_8775fors

Tredje og siste kveld

Den tredje og avsluttende kvelden med trenerforum gikk av stabelen torsdag kveld.

Annonse:

I løpet av tre torsdagskvelder i januar har 36 deltagere fra totalt åtte lokale klubber nå vært igjennom enten Grasrottreneren del 1 eller del 3.

Målsetningene med disse trenerforumene er å få kommunisert ut en felles forståelse for spillerutvikling i regionen, og med det få på plass en større kompetanse hos de mange trenerne innen barnefotball. Trenerforumene retter seg mot barnefotball i alderen 6-12 år med både KIL Toppfotball-pensum og NFF-pensum. Forumet inneholder skolering i utviklingsplaner for barnefotballen.

En av de som har vært tilstede i Kongsvingerhallen gjennom trenerforumene er KIL-kaptein Adem Güven. Han legger ikke skjul på at han har tenkt på et liv etter endt spillerkarriere:

- Jeg er med på disse trenerforumene for å gjøre meg litt klar for fremtiden. Denne delen er jo for barnefotballen, og da har jeg forhåpentlig en større kompetanse nå med tanke på å være trener en gang. Man vet jo aldri.

Adem har selv hatt mange trenere igjennom sin lange spillerkarriere, og han er klar på at trenerne har vært viktig for han.

IMG_8867
Treneremne: KIL-kaptein var en av totalt 36 deltagere under trenerforumene som er arrengert i Kongsvingerhallen.


- Det er veldig viktig med dyktige trenere i barnefotballen, og da er dette kurset veldig interessant og meget viktig. Vi har snakket mye om hva man må ha fokus på for å sikre gleden for ungene, og hvordan de kan sitte igjen med et mye bedre læringsutbytte.

- Da jeg var yngre så hadde jeg et veldig stort ønske om å bli fotballspiller. Jeg har alltid vært veldig glad i fotball, og jeg føler at det har vært viktig for min utvikling. Samtidig så har jeg hatt dyktige trenere oppigjennom som har hjulpet meg med å rette denne interessen om til å ha fokus på de rette tingene.

Og KIL-kapteinen mener trenerforumene som nå er gjennomført kan gi utbytte på sikt. Nå vil 36 treneremner ta med seg viktig læring ut til egne klubber.

- Tidlig læring er viktig. Får man på plass dyktige trenere fra tidlig av, så er jeg sikker på at det er større sjans for å få frem gode fotballspillere her i distriktet.

IMG_8822
Simen Aasvestad (til høyre) har vært en av kursveilederne gjennom de tre kveldene i Kongsvingerhallen. Her med tre av deltagerne.

Og hva han tenker om sine egne ambisjoner rundt en eventuell rolle på sidelinjen, så er KIL-kapteinen fast bestemt på at det er fotballspiller han er nå.

- Nå er motivasjonen min som fotballspiller, men når karrieren er over så vet man jo aldri. Det er uansett kjekt å ha et kurs som dette, og det har vært noen fine kvelder.

KIL Toppfotball ønsker å takke samtlige deltagere for tre flotte kvelder i Kongsvingerhallen.

Se flere bilder fra trenerforumets siste kveld i galleriet under.

Annonse fra Obos-ligaen: