Uavgjort mot serielederen

KIL så lenge ut til å ta tre poeng mot serielederen, men takket være et mål på overtid ble det poengdeling mot Aalesund.

Annonse:

Aalesund gikk ut i et høyt press og presset KIL tidvis svært lavt i banen. I startminuttene så det ut til at Aalesund var svært ivrige på å vise hvorfor de innehar tabelltoppen i OBOS-ligaen.

Likevel viste KIL allerede etter fem minutter at et kampbilde hvor de kan ligge lavt og kontre på Aalesund passet hjemmelaget svært godt. KIL fikk mulighet til å kontre mot en forsvarslinje som sto høyt i banen. KIL var farlig frempå ved flere anledninger og det så ut til at bortelaget ble noe rystet av kontringsstyrken til hjemmelaget.

Aalesund trakk seg etter hvert litt dypere i banen for å demme opp for kontringene, og tillot samtidig at KIL kunne bruke ballen over lengre perioder. Aalesund justerte noe og fikk stengt av KILs kontringer på en bedre måte og omgangen ble mer jevnspilt med et lavere tempo.

Førsteomgangens største mulighet havnet til tidligere KIL-spiller Niklas Castro som var svært nære med å score i gjensynet med Gjemselund. Castro fyrte av et skudd fra innenfor sekstenmeteren som strøk lengste stolpe.

Andreomgangen startet som den første, meget jevn uten de altfor store sjansene til noen av lagene.

I det kampuret akkurat har rukket å bikke 75 spilte minutter, ble Güven spilt nydelig igjennom Aalesunds forsvar. Spissen slo deretter et innlegg til spisskollega Shuaibu Ibrahim som var helt alene og enkelt satte inn kampens første scoring. Ibrahim har nå scoret i to kamper på rad i comebacket.

KIL så ut til å ha grei kontroll på kampen, og Aalesund klarte ikke å skape store sjanser på et KIL-lag som forsvarte seg meget godt.

Aalesund ofret flere og flere mann etter hvert som kampen nærmet seg slutt, og dette prøvde KIL å utnytte. Adem Güven var på vei alene gjennom, men ble felt av en Aalesund-spiller som bakerste mann. Dommeren vinket imidlertid spillet videre, til stor frustrasjon hos hjemmepublikumet. Aalesund snappet opp ballen og etter få trekk hadde de utlignet til 1-1. Aron Thrandarson sendte i vei et kremmerhus, og kampen endte dermed 1-1. Skuffelsen var stor hos KIL-spillerne ved kampslutt, og dette føltes som to tapte poeng.

Hendelser:

5. min.: Kampens første gode mulighet kommer til KIL. Aalesund har presset KIL i åpningsminuttene og angriper med mange spillere. Dette åpner opp for store kontringsrom for KIL, noe de utnytter etter et brudd. Simon Marklund mottar ballen midt på Aalesund sin banehalvdel og forserer ut som siden før han legger igjen til Adem Güven som får skyte fra 20 meter. Ballen går via en Aalesund-forsvarer og sniker seg utenfor stolpen og ut til corner.

6. min.: Adem Güven er nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen på den påfølgende corneren. Marklund slår corneren ute på femmeteren hvor både Ville Jalasto og Adem Güven stuper inn i duellen. Güven får hodet på ballen og header like utenfor målet til Andreas Lie.

11. min.: Aalesund header ballen like over. Bortelaget vender spillet for å løse opp et velorganisert KIL-forsvar. Iman Mafi rekker ikke bort til ballen og tillater Jørgen Hatlehol å komme inn bak backfireren. Midtbanespilleren trekker seg ned mot dørlinjen, før et løst innlegg finner hodet til Torbjørn Agdestein som header ballen over målet til Ali Ahamada.

15. min.: KIL ruller flott opp på sidene og er nære på store sjanser. Fredrik Pålerud kommer først løs på sin høyre side og slår et godt innlegg. Innlegget går igjennom hele feltet og finner backkollega Iman Mafi på motsatt side. Venstrebacken finner Simon Marklund i feltet som er smart og hopper over ballen. Bak han kommer Shuaibu Ibrahim på et godt løp, men dessverre bommer den innleide spissen på ballen og Aalesund får klarert bort ballen.

29. min.: Etter en rolig periode uten noen sjanser til noen av lagene, kommer det imidlertid et skudd på mål fra bortelaget. Gueye demper et utspill fra keeper Lie og er sterk i duellen med Edvard Skagestad og holder stopperen unna. Spissen avslutter fra langt hold, men Ahamada er med på notene og redder enkelt.  

38. min.: Niklas Castro er svært nære med å score i gjensynet med Gjemselund. Castro mottar ballen skrått inne i KILs sekstenmeter, vender på en femøring og fyrer i vei en markkryper som barberer utsiden av stolperoten.

57. min.: Aalesund ruller opp på høyresiden og får til slutt slått et innlegg som finner hodet til Pape Gueye. Spissen står helt alene inne i KILs sekstenmeter men kommer ikke over ballen og headingen blir for dårlig.

59. min.: Shuaibu Ibrahim er nære på ved å score i sin andre kamp på rad! Spissen mottar ballen fra Martin Vinjor etter et fint angrep. Ibrahim er hardt presset inne i sekstenmeteren, men vender bort en forsvarspiller før han skyter ballen like utenfor Aalesunds stolpe. Nære på at dagens første scoring kommer!

75. min.: Shuaibu Ibrahim var nære på å score i stad, men denne gangen gjør spissen ingen feil! Adem Güven blir spilt igjennom med en strålende gjennombruddspasning. KIL-kapteinen finner spissmakker Ibrahim som er helt alene foran mål, som setter ballen via tverrliggeren og i mål. KIL går opp i ledelsen 1-0!

90+2. min.: Aalesund utligner. KIL er på vei fremover, men Güven blir felt i det som ser ut som et soleklart frispark. Dommeren vinker imidlertid spillet videre, og Aalesund sender alle mann i angrep for å jakte utligning. Aron Thrandarson mottar ballen litt skrått i banen og drar seg innover, før han sender i vei en kanonkule i mål. Ikke for Ahamada å gjøre med den, men hele Gjemselund-publikumet er meget misfornøyde med avgjørelsen til dommeren i den situasjonen.

KIL – Aalesund 1-1 (0-0)
Gjemselund Stadion
1313 tilskuere

Gule kort: Fredrik Carlsen, Aalesund.

Mål: 1-0 Shuaibu Ibrahim (75.) 1-1 Aron Elis Thrandarson (90+2.)

KIL (4-4-2): Ali Ahamada - Fredrik Pålerud, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Iman Mafi - Landry N'Guemo, Harald Holter, Martin Vinjor, Simon Marklund - Adem Güven, Shuaibu Ibrahim (Markus Aanesland fra 89.)

Benken: Stian Bolstad, Martin Lundal, Mathias Gjerstrøm, Gang Dongwan, Gyuhwan Lee, Marlinho og Markus Aanesland.

IMG_4886
Det ble bare et poeng til Landry N'Guemo og resten av KIL-gutta i dagens kamp.
IMG_4921
Ali Ahamada var som vanlig trygg mellom stengene for KIL, men kunne ikke hindre at det til slutt sto 1-1 på resultattavlen.
IMG_4928
Martin Vinjor og tidligere KIL-spiller Niklas Castro hadde mange gode dueller seg imellom i dagens kamp.

 

Annonse fra Obos-ligaen: