Ute etter straffedrama

Det stod 4-4 etter fulltid og ekstraomganger mellom KIL og Mjøndalen i G19-NM. Det hele ble avgjort på straffer. KIL-gutta tapte til slutt 6-8.

Gjestene åpnet kampen med en halvfarlig heading på en corner etter kun tre minutter, men etter det var det KIL-gutta som stod for mye av spillet og sjansene på Gjemselund.

Etter femten minutter sendte Peder Langbråten KIL i føringen på straffespark. Det var Eirik Dahl Åsvestad som ble felt i situasjonen som ledet til straffe.

Mikael Haga kunne økt ledelsen like etter. Han og Langbråten kombinerte fint og kom til en stor sjanse fra kloss hold, men gjestene fikk avverget.

Mjøndalen scoret 1-1 etter tjue minutter. En KIL-spiller klarerte rett i en motspiller inne i 16-meteren, som enkelt satte ballen i mål.

Sander Røed testet skuddfoten like etter. Gjestenes keeper måtte varte opp med en strålende redning, og ballen gikk via aluminiumet og til corner.

Etter halvspilt omgang fikk KIL corner. Det ble slått inn lavt, og det ble klarert svakt ved første stolpe. Ballen havnet i feltet og Røed hælsparket ballen i mål til 2-1.

Mjøndalen kom på en god kontring etter et stygt brudd på midten som fort kunne endt i scoring, men ballen sniddet stolpen og ut til fem-meter. Like etter satt imidlertid ballen i mål til 2-2 etter et frispark fra 25 meter.

Like før pause gikk KIL opp i ledelsen for tredje gang i kampen. Haga scoret etter klabb og babb i feltet. Det stod 3-2 til pause.

Gjestene var klart best de første tjuefem minuttene av andreomgang og produserte, med litt hjelp fra KIL, et par gode muligheter. Etter 60 minutter satt også ballen i mål til 3-3.

Og etter 78 minutter hadde gjestene snudd kampen. Det stod 3-4 på Gjemselund.

Sondre Løvberg kom inn med om lag ti minutter igjen å spille. Han stod bak en ålreit mulighet nesten med en gang og KIL fortsatte å skape trøbbel for Mjøndalen.

Fire minutter på overtid slo KIL inn et korridorfrispark og Haga fikk satt ballen i mål fra bakerst i feltet. Det stod 4-4 og kampen gikk til ekstraomganger.

Etter målløse ekstraomganger skulle det hele avgjøres på straffer. Der trakk Mjøndalen det lengste strået. Kampen endte til slutt 6-8, og KIL-juniorene er ute av NM.

KIL - Mjøndalen 6-8 etter str. (4-4 eeo., 4-4 etter full tid, 3-2 til pause)