- Venter ikke på telefonen

Kaz Sokolowski sitter ikke stille og venter på telefon fra Henning Berg. - Det er en mulighet, men ingen automatikk.

Kaz Sokolowski har i de seneste årene jobbet i team sammen med Henning Berg i storklubbene Videoton og Legia Warzawa.

Forrige uke signerte 54-åringen under på en avtale som assistenttrener i KIL ut 2018-sesongen.

Men Sokolowski har en klausul i kontrakten som sier han kan gå om Henning Berg får seg ny jobb.

- Det er ingen automatikk i det. Det er ikke det, sier 54-åringen.

Før han fortsetter:

- Men det er en mulighet. Det handler om flere elementer. Trenger Henning meg, er det behov for meg, hvordan klubb er det snakk om og så videre. 

Sokolowski er en mann som brenner for fotballfaget. Og han er hele tiden interessert i å være en del av et utviklende miljø.

- Jeg venter ikke på telefonen. Det er egentlig litt motsatt. Jeg er opptatt av å jukse tid. Det handler om å holde seg i gang. For min del ønsker jeg å forlate KIL med mest mulig godt arbeid, sier assistenttreneren.

Skryter av miljøet

54-åringen kom til KIL midt i september og bidro godt til at laget unngikk nedrykksstriden og sikret ny plass i OBOS-ligaen.

Han skryter voldsomt av miljøet i KIL. 

- Jeg leter alltid etter et miljø og en klubb som det er mulig å skape noe i. I KIL finnes det slike muligheter, sier Sokolowski.

Og legger til:

- Spillere, støtteapparatet og klubben har vist at det er mulig. Det er mange ivrige folk her. Hvis vi fortsetter i den samme retningen vi har begynt kan neste år bli veldig morsomt.

Sokolowski liker å prate om fotball. Og vi lar han selvfølgelig fortsette med det:

- Jeg vet at det lønner seg å jobbe med noen ting, at noen ting har gått ut på dato og at noen ting ikke skal prioriteres på grunn av spillestil, kultur, historie og sånne ting. På den måten kan jeg bidra til at vi får en god retning, og at hastigheten på retningen blir bedre. 

- Men til slutt handler det om spill. Stang inn og stang ut. Det handler om å optimalisere retningen så ballen går stang inn. I KIL er man mottakelige for nye ting, man ønsker å utvikle og skape noe, fortsetter den ivrige treneren.

- Kjempefornøyd med høsten

Assistenttreneren forklarer høsten som en aldri så liten klassiker. Han sammenligner situasjonen laget var i med en bil som ikke starter.

- Man kaster ikke bilen i søpla om man ikke får start på den. Man får hjelp til å trykke på den riktige knappen. Da tenker man kanskje "faen, så dum jeg er", men i hverdagens stress og med mye arbeid så ser man det ikke.

- Jeg er kjempefornøyd med høsten, spesielt på grunn av to ting: Det var mange ting på plass og jeg følte folk jobbet godt, men at de ikke fikk det til. Det var småtteri som måtte justeres. Nummer to er at gruppa har respondert bra på det vi har gjort, fortsetter treneren.

- Hadde bilen vært rusten så hadde den kanskje blitt fraktet rett til bilopphøggeriet, men det var ikke sånn her. Bilen var i bra stand, men man måtte ha hjelp til å trykke på den riktige knappen for å starte, avslutter Kaz Sokolowski.

Annonse fra Obos-ligaen: