Tap i vanskelig bortekamp

Engerdal ble for sterke på Heggeriset.

Sander kom til kampen mot Engerdal med selvtillit etter to strake seire i serien. Med seier hadde de mulighet til å passere Engerdal på tabellen og klatre opp i topp fem. Engerdal er dog ikke lett å møte på Heggeriset stadion der de har til gode å tape denne sesongen.

Engerdal går ut i hundre og presser Sander bakpå i åpningsminuttene. I løpet av de første ti minuttene er hjemmelaget flere ganger farlig frempå, og aller nærmest kommer de med et skudd i tverrligger etter en corner. Mot spillets gang tar Sander ledelsen på en corner etter femten minutter. Marius Ellingsen er frempå og header ballen i mål via en motspiller. Engerdal går rett i angrep etter scoringen og vinner et frispark på drøye 20 meter. Frisparket ekspederes rett i mål og utligningen er et faktum.

Sander hever seg litt etter den tøffe starten og er farlige på kontringer, selv om Engerdal er det førende laget. Begge lag spiller seg til noen halvsjanser i etterkant av utligningen, uten å få uttelling. Rett før pause kommer kampens neste scoring. Vertene kommer fremover og får lagt inn til en umarkert angriper som setter ballen pent i mål. I andre omgang er det Sander som åpner best og får betalt i form av mål. Trond Simen Nesset får drømmetreff på halv-volley fra langt hold og Sander har utlignet.

Det skal heller ikke denne gangen ta lang tid før Engerdal svarer, og bare to minutter senere er de tilbake i føringen etter at Sander ikke får klarert et innlegg som til slutt havner i mål. Kampen er jevnspilt etter ledermålet, og Sander er svært nære utligning da de treffer stolpen ti minutter før slutt. Istedenfor utligning så skjer det som ofte skjer, at det blir mål andre veien. 4-2 og kampen er avgjort. Sander klarer aldri å komme tilbake, og må innse at seiersrekker stoppet på to kamper. På tross av tap ligger Sander godt plassert midt på tabellen og har en god mulighet til tre poeng allerede i neste kamp, som er lokaloppgjør mot Eidskog.

Engerdal - Sander 4-2 (2-1)