Trist dag for Flisa

Det livsviktige poenget glapp på slutten.

Helgens kamp mot Eidsvold Turn var den fjerde siste kampen i jakten på fornyet kontrakt i 3. divisjon for Flisa. Med mindre de fikk hjelp av andre lag så trengte man minst ett poeng hjemme mot Turn. Den allerede vanskelige oppgaven ble heller ikke noe lettere av at Bjørn Erik Krogh Gerson, Andreas Smedplass, David Molnberg og Erlend Karlsen var uaktuelle til kampen pga. skader og suspensjoner.

Kampen på SolørRadioen Arena startet relativt jevnspilt med to lag som bytter på ballinnehavet. I løpet av kampens første 20 minutter er Eidsvold Turn nærmest på to farlige kontringer. Etter 25 minutter sitter også scoringen da et passivt Flisa-forsvar ser på at ballen prikkes i mål fra rett utenfor 16-meteren. Eidsvold Turn fortsetter å styre etter scoringen, men Flisa henger brukbart med. Ingen av lagene klarer å spille seg til noen nevneverdige sjanser før pause, og det står 1-0 da lagene går i garderoben.

Også i andreomgang er det gjestene som får den første muligheten da de treffer tverrliggeren bak Anders Helland. Flisa våkner av smellet i treverket og utligner like etterpå. Andreas Lundgren spiller frem Strahinja Latkovic som dunker ballen i mål. Håpet er på nytt tent for Flisa.

Eidsvold Turn tar tak i kampen igjen etter scoringen og har et par store sjanser. Flisa har også sine muligheter, uten at de blir omsatt til scoring. Drøye ti minutter før slutt går Turn opp i ledelsen igjen på en retur etter en corner. Flisa kaster folk frem i forsøk på en sluttspurt, men de klarer aldri å få utligningen de så sårt trengte. Samtidig stod både Ready og Korsvoll for meget sterke prestasjoner og vant sine kamper denne runden. Det går dermed mot nedrykk for Flisa, som kun kan klamre seg fast til syltynn teori med tre kamper igjen å spille. Ni poeng og 28 mål opp til sikker plass er i realiteten umulig for Flisa.

En trist dag for alle som er glad i Flisa og man må begynne jobben med å komme tilbake til 3. divisjon så fort som mulig.