Den ivrige supporteren

Hans Christian Sjøli er en av KILs mest ivrige supportere. Til tross for sin unge alder har han sett KIL spille på totalt 57 stadioner. - Jeg har ikke tenkt til å gi meg enda, sier den ivrige supporteren.

Annonse:

- Pappa tok meg med på KILkamp, og da ble det bare sånn. Det var en seriekamp. KIL gikk ubeseiret gjennom sesongen og rykket opp, så da ble jeg veldig ivrig.

Det forteller 25-år gamle Hans Christian Sjøli om sin første opplevelse på Gjemselund, og hva som gjorde at han i dag er trofast KIL-supporter.

Siden 2003 har han fulgt med på alt som er av KIL-kamper, og er han ikke tilstede på stadion, får han den alltid med seg på en eller annen måte.

- Får jeg ikke sett kampen live, finner jeg alltid en løsning. Da ser jeg kampen på TV eller følger med på oppdateringer på internett.

Det er sjeldent, men går han derimot glipp av en KIL-kamp, er det ikke særlig gøy for 25-åringen.

- Det er kjedelig hvis man ikke får med seg en kamp eller to. Jeg får litt vondt, sier han og ler.

Glad i borteturer

I løpet av en sesong er han på nesten alle bortekamper. Sjøli, som opprinnelig er fra Eidskog, forteller at det er noe ekstra spesielt ved å reise på borteturer.

- Det er veldig morsomt å dra på borteturer. Du får deg mange nye venner i alle aldre når du reiser med så mange andre KILsupportere, og vi knytter et bra bånd til hverandre. Ikke bare er det KIL-supportere, men også supportere fra de andre lagene. Det er gøy, sier han.

Hans_Christian_Sjoli1
Hans Christian går ikke glipp av mange KIL-kamper i løpet av sesongen - verken hjemme eller borte! FOTO: Erik Gusterud.

Nå for tiden jobber Hans Christian på Mapei - som er KILs generalpartner for andre år på rad. Han mener at samarbeidet fungerer veldig fint og han forteller at det er stor interesse for KIL på Mapei.

- Det er mange KILsupportere på Mapei, og det er generelt mye prat om KIL i lunsjpausene blant annet. Alle der er ikke nødvendigvis KIL-supportere, men fotballinteressen er generelt stor.

I løpet av årene har han brukt masse tid på KIL, og som kun 25 år gammel er tallene for antall kamper meget imponerende. Per nå står han med totalt 318 KIL-kamper siden han så sin første kamp i 2003.

Sjøli reiser land og strand rundt for å se på KIL-kamper. Eidskogingen har sett KIL på 57 stadioner, og forteller at han skal fortsette med det i 2019.

Ivrig på tribunen

25-åringen er blant de ivrigste supporterne, og han har blitt kjent for sine mange kjappe replikker. Han høres godt både når laget vinner og taper.

På spørsmål om å beskrive seg selv som KIL-supporter sier Sjøli følgende:

- Trofast og engasjert, sier han.

- Kan du fortelle litt mer om det?

- Jeg må jo få ut frustrasjonen. Jeg prater ofte først, og tenker etterpå, så det kan bli ganske mye skriking. Det er mye engasjement, forteller han og smiler bredt.

Han forteller også litt om supporterkulturen generelt på Kongsvinger.

- Vi i Kongsvinger står alltid sammen, og mange av oss er på så mange kamper som mulig. Du møter mye av de samme folkene og båndene i supporterklubben er veldig sterke. 

r.IMG_1689
Hans Christian Sjøli ute på Gjemselund - det fineste stedet han vet om. FOTO: Martin Løvberget.

I løpet av en fotballkamp kan det skje mye, og kampbildene endrer seg stort sett hele tiden. Da kan fort nervene ta overhånd.

- Det å være KILsupporter underveis i kamper kan være som en berg- og dalbane ut av en helt annen verden. Spesielt bortekampen mot Nest-Sotra i fjor (2-2), da vi fikk en scoring midt i fleisen syv minutter på overtid. Det var utrolig tungt, og det ble på ingen måte en fin tur hjem på nattoget.

Ser fram imot en ny sesong

Sesongen 2019 nærmer seg nå med stormskritt. 25-åringen er spent – spesielt med tanke på at seierne har uteblitt i treningskampene.

- På papiret synes jeg vi har et veldig spennende lag. Treningskampene har ikke akkurat gått KILs vei, men når det er sagt, har dem ikke spilt så mange kamper mot motstand dem faktisk skal møte i OBOSligaen. Jeg har trua på at det kan bli bra, men jeg er litt mer skeptisk på om gutta åpner sesongen bra.

- Hva synes du om årets trenerteam og de nye signeringene?

- Jeg har fått et inntrykk av at vi har fått inn en veldig engasjert og spennende trener, som jeg tror kan gjøre det bra her. Jeg har pratet med noen Strømsgodsetsupportere, som mener at vi har fått inn en knallbra trener. Når det gjelder spillertroppen føler jeg som sagt det er en spennende tropp. Nå har vi fått inn en bra og rutinert keeper, og vi trenger spillere med rutine når vi har en såpass ung tropp, svarer supporteren.

Sjøli har trua imidlertid trua på at KIL kan havne på en kvalifiseringsplass. Den ivrige supporteren lover i hvert fall å gi sin støtte på tribunen.

- Det er enkelt å vise støtte, når KILgutta er så takknemlige og kommer bort til oss supportere etter kampene. Det setter vi veldig stor pris på og vi føler knytter tette bånd til spillerne.

Eidskogingen oppfordrer så mange som mulig til å støtte gutta i 2019. Han oppfordrer også at flere blir delaktige i supportklubben.

- Gutta trenger støtte og det er alltid hyggelig med flere folk på supporterfeltet. Det er også utrolig moro å reise på borteturer, og det er plass til mange flere, avslutter Hans Christian Sjøli.

r.IMG_1692
25-åringen savner enda flere folk på Felt J på Gjemselund. - Møt opp og støtt gutta, sier han! FOTO: Martin Løvberget.
HC2
Sjøli på vei til Felt J for å heie på KIL-gutta! FOTO: Erik Gusterud.

 

Annonse fra Obos-ligaen: