Klar for ny sesong

Bussjåfør og KIL-supporter Per Ola Flikka sørger for at KIL-gutta kommer trygt fram til bortekamper.

Annonse:

Per Ola Flikka har fulgt med på KIL siden 1970-tallet og fikk dermed oppleve oppturen med opprykket til Eliteserien i 1982.

På midten av 80-tallet hadde Flikka rollen som supporterformann og mot slutten av 80-tallet og tidlig 90-tallet jobbet han også i markedsavdelingen til KIL.

- På slutten av 90-tallet begynte jeg å kjøre buss for KIL og jeg har kjørt aldersbestemt landslag i flere år, forteller Flikka.

Etter noen år med opphold som sjåfør for KIL, kom Flikka tilbake i 2015 – som en del av klubbens samarbeid med Nettbuss.

Mange tøffe turer

Det å være sjåfør for KIL er ofte veldig gøy, men det er også krevende. Det er mange lange turer og kjøring i all slags vær – og ikke minst på nattestid.

- Det er veldig ålreit å være sjåfør for KIL-gutta, men det er også krevende, kommenterer han.

Flikka kjører KIL-gutta på turer – i år er noen av de lengste turene Ålesund, Sogndal og Grimstad. På det lengste er det over 50 mil hver vei.

- Det er spesielt krevende å kjøre hjem på natta. Derfor er det ikke alltid jeg ser kampene når vi er ute og reiser – for jeg må forberede meg til å kjøre hjem, sier Flikka.

Den første bortekampen i år er til Ålesund.

- Den er vi klar for. Det er en lang, men fin tur. Vi ser både fjell og hav. Det håper vi blir en bra tur, sier Flikka med et smil.

En del av laget

Som bussjåfør bruker Flikka mye tid sammen med spillerne – både på turer og på middager. Det er en del av jobben KIL-supporteren trives veldig godt med.

- Du blir en del av laget og tett på hverandre. Det er veldig hyggelig, sier han.

Og fortsetter:

- Det er høflige, fine og greie gutter. Det er veldig hyggelig at folk kommer fram i bussen for å slå av en prat med meg.

Flikka er glad i å prate og kan prate om nesten hva som helst. Han hører gjerne også på musikk – da spesielt fra 50-, 60- og 70-tallet.

- Jeg spiller trommer i band og musikk er artig. Vi har ofte litt musikk-quiz i bussen – Espen (Nystuen, journ. anm.) og Mark (Dempsey, journ. anm.) var gode der!

Livslang supporter

KIL-sjåførens forhold til KIL begynte allerede i hans ungdom på 1970-tallet. Flikka synes fotball er moro.

- Før kjente du mange flere enn du gjør i dag, men jeg synes fotball fortsatt er veldig morsomt. Jeg er glad i KIL, sier han.

Som supporter har Flikka vært med på turer rundt hele Norge – og spesielt husker han togturene til Bergen, Kristiansand og Trondheim.

- Og kampene mot Juventus var stort. Jeg har mange gode KIL-minner, sier han.

Flikka ser stort sett de fleste kampene nå – fra solsiden på Gjemselund. Han sitter stort sett alene for å få med seg kampen.

- Går man med kamerater så blir det bare prating og da får man ikke med seg kampen, sier han og ler.

Evig optimist

Flikka gleder seg til ny sesong. Han mener at klubben jobber bra og han er veldig glad for at Nettbuss og KIL samarbeider godt.

- Jeg er alltid optimist. Håper at vi kan være med å kjempe i toppen og knive om opprykket. KIL har mange gode spillere – både erfarne og yngre.

Bussjåfører – som for øvrig har jobbet 25 år i Nettbuss – skal i hvert fall gjøre sitt ytterste for å bidra i årets sesong.

- Jeg skal bidra med trygghet på reisen. Sørge for at spillerne kan slappe av og hvile på turene. Jeg prøver å gjøre det så behagelig som mulig. Jeg vil at alle skal ha det bra, avslutter Per Ola Flikka.

Annonse fra Obos-ligaen: