Vurderer KIL-stallen

KIL-legenden Jørn Karlsrud og Glåmdalens Henning Danielsen vurderer årets KIL-stall spiller for spiller og lagdel for lagdel.

Annonse:

Seriestart nærmer seg med stormskritt. KIL-stallen teller nå totalt 23 spillere på proffkontrakt. 

Glåmdalens Henning Danielsen og KIL-legenden Jørn Karlsrud har tatt på seg å analysere KIL-stallen. Dette er deres analyse:

Keeper

- Det er et av spørsmåltegnene mine. Stian Bolstad er en fin fyr, men jeg mener han ikke holder OBOS-liganivå. Sånn det ser ut nå må han stå de første serierundene siden Ali Ahamada ikke er spilleklar ennå. Fordelene hans er at han har stått på nivået før, sier Henning Danielsen. 

Og fortsetter:

- Ali er det størrste spørsmålstegnet, egentlig. Det er et scoop, men spørsmålet er når han kommer i form. Det er to år siden sist han spilte. Gi han en måned eller to, så kan han være den beste keeperen i Norge. Håper ikke han gjør det tipset til skamme.

- Jeg er enig med Henning. Det er stor usikkerhet rundt keeperplassen. Det er imidlertid ikke noe i veien med CV-en hans, kommenterer Jørn Karlsrud. 

Usikkerheten gjør at duoen gir to terningkast på keeperplassen. De forklarer:

- Hvis Ali kommer i form så er det seks på terningen, men per nå så er jeg på en 3-er. Veldig usikker, kommenterer Danielsen. 

Terningkast: 3

ahamada
- Kommer Ali Ahamada i form er han den beste keeperen i Norge, mener Henning Danielsen. FOTO: Erik Gusterud.

Forsvar

KIL har mange av de samme forsvarsspillerne fra i fjor. Dessverre er Ridouan Essaeh langtidsskadd. Klubben har imidlertid hentet inn Ville Jalasto.

- Jeg er usikker der også. Jeg så på han som en ledertype, men det han har prestert til nå tyder ikke på at han er det. Sliter også litt med kroppen og det er ikke sikkert han spiller på søndag, sier Danielsen - som mener KIL mangler ledertyper. 

Karlsrud er enig. 

- Vi trengte en god spiller og en leder. I utgangspunktet trodde man at Ville hadde det, men vi får se. Vi trenger i hvert fall ikke flere skadetilfeller. Jeg tror uansett Ville er den første som settes opp i forsvaret om han er frisk, sier KIL-legenden. 

Danielsen og Karlsrud snakker også om de andre forsvarsspillerne, men oppsummerer KIL-forsvaret slikt. 

- Jevnt, men laget mangler bautaen og lederen. Det er ikke noe store høl. Helt greie backer og stoppere når de er i form. Men jeg gir de ikke noe høyere enn en 3-er på terningen, sier Karlsrud. 

Danielsen er enig, men journalisten vipper mellom tre og fire. 

Terningkast: 3

Villejal
Duoen er usikker om Ville Jalasto er den lederen KIL trenger. FOTO: Erik Gusterud.

Midtbane

Det er flere utskiftninger på KIL-midtbanen. Fredrik Sjølstad er solgt til Molde og Olav Øby er solgt til KFUM. Gang Dongwan er foreløpig skadet. I tillegg har Johan Wennberg forlatt KIL siden i fjor. 

Jonas Rønningen har imidlertid kommet inn portene på Gjemselund. 

- Mediokert til nå, men han har vært ute lenge og jobber med å komme seg tilbake. Håper og tror han er en forsterkning, men usikker ennå, sier Danielsen. 

Karlsud, som savner midtbanespilleren som scorer mål, håper Rønningen kan bidra til det.

- Håper han er en potensielt målscorer. Jeg savner midtbanespillere som scorer mål.

Dueon mener at Simon Marklund og Mathias Gjerstrøm kan komme inn å heve laget. 

- Marklund er potensielt en publikumsfavoritt. Leken spiller. Han har forutsetninger for å bli stabil på det nivået her, kommenterer Karlsrud. 

Oppsummert sett mener Glåmdalen og KIL-legenden har midtbanen har stort potensial.

- Midtbanen er full av potensial, men per nå er det få av dem som har fått det ut. Det er ganske mediokert. 3 på terningen, sier Danielsen.

- 3 er ikke urimelig, men jeg høyner den kanskje til 4. Man skulle gjerne sett at det er flere som er klink inne på laget, kommenterer Karlsrud. 

Terningkast: 3

jonasro
Jonas Rønningen kan bli en viktig signering for KIL. FOTO: Erik Gusterud.

Angrep

KIL har mistet flere målscorere fra i fjor, og Danielsen og Karlsrud er usikre på om laget har hentet inn erstattere for blant andre Shuaibu Ibrahim og Niklas Castro - som begge scoret et tosifret antall mål. 

- Det er nesten bare å beklage. Det ser ikke ut i måneskinn. Det er en jobb som må gjøres av Espen (Nystuen, journ. anm.), trenere og spillerne selv. Per nå er det terningkast 2. 

Danielsen begrunner dette med at Güven ikke fungerer godt som alenespiss og han har heller ikke trua på at Markus Aanesland blir en målgarantist. 

Terningkast: 2

guvenn
- Adem trenger en god spissmakker, mener Glåmdalens Henning Danielsen. FOTO: Erik Gusterud.

KIL-stallen

Totalt sett gir duoen følgende samlet karakter for KIL-stallen per nå. 

Henning Danielsen: 3

Jørn Karlsrud: 3

- Er troppen konkurransedyktig opp mot klubbens målsetning? 

- Klart og tydelig nei, sier Danielsen.

- Jeg er helt enig. Veldig nei per nå. Det er kvantitet fremfor kvalitet, men mye potensial, legger Karlsrud til. 

- Hva mangler KIL?

- Jeg mener KIL trenger en spiss. Det står jeg veldig for. Må ha en med mer fysisk duellkraft om man skal ha en enslig spiss, mener Danielsen. 

Samtidig ønsker han flere KIL-forsterkninger. 

- Ser for meg en x-faktor på midten, men det vokser ikke på trær. Behovet er der. 

- Og hvis Ville ikke er den ledertypen vi forventet, så skulle jeg gjerne sett en ny midtstopper inn, legger Danielsen til.

- Kommer Espen til å handle?

- Helt sikkert, men det er vanskelig å svare på. Tror han ser det selv. Det blir spennende å se, svarer Karlsrud. 

Tabelltipset

Avslutningsvis får Danielsen og Karlsrud utfordringen å svare på spørsmålet om hvilken tabellplassering det blir på KIL i år.

Karlsrud svarte følgende:

- 7. plass, men da er jeg veldig snill.

- Nå har han fått i seg ett eller annet, sier Danielsen og ler.

Før han fortsetter:

- Det er mye som må gjøres på kort tid for at KIL skal være der de vil at de skal være. Huet mitt sier ikke bedre enn 11. plass slik stallen ser ut per nå. 

Annonse fra Obos-ligaen: