IMG_5299

200 for KIL-kapteinen

Med sin opptreden for KIL borte mot Sogndal i forrige serierunde har KIL-kaptein Adem Güven rundet 200 kamper for KIL. - Han er en legende.

Annonse:

KIL-angriperen – og kapteinen rundet 200 kamper for KIL nå sist borte mot Sogndal.

- Det er morsomt å nå et slikt antall. Nå har jeg jo vært her en god stund, og i to perioder. Men jeg må jo si at jeg er fornøyd med den prestasjonen, sier Adem Güven.

Og fortsetter:

- Det forteller jo aller først litt om hvor lenge jeg har vært i klubben. Og det er nok ikke tilfeldig at jeg har vært her så lenge. Det er en klubb jeg har blitt veldig glad i, og selv om jeg har hatt mulighet til å spille for klubber på høyere nivå så har jeg valgt KIL foran. Jeg trives så godt i både byen og i klubben, og da har valget vært enkelt.

Og sånn har det blitt 200 kamper av. Og på spørsmål om sitt beste KIL-minne går tankene raskt til høsten for fire år siden:

- Hele cupeventyret i 2016 har egentlig brent seg fast som mitt beste minne i KIL. Semifinalen i Drammen var helt spesiell, men det å gå ut på Ullevål og se halve stadion være farget i rødt og hvitt. Det var helt ubeskrivelig. Jeg visste nesten ikke at det fantes så mange mennesker fra Kongsvinger, ler KIL-spissen og mimrer om spesielle uker som KIL-spiller i 2016.

Spissen har vært i KIL i to perioder. Først kom 34-åringen til KIL i 2010 og spilte to sesonger for klubben, først i daværende Tippeligaen og året etter i daværende Adeccoligaen.

200 kamper: Med sin opptreden mot Sogndal sist mandag fikk Adem Güven sin 200. kamp for KIL.
200 kamper: Med sin opptreden mot Sogndal sist mandag fikk Adem Güven sin 200. kamp for KIL.

I 2015 gjorde Güven comeback i KIL. Og siden den gang har Adem vært en av KILs aller viktigste spillere - og ikke minst en viktig kontinuitetsbærer.

Güven har scoret 84 mål på sine 200 kamper for klubben. – Hvilket mål husker du best og var penest?

-  Det er ikke lett å huske alle sammen, men jeg husker nok brassesparket mitt mot Strømmen aller best. Sånne mål får man ikke mange av. 




Adem fyller forøvrig 35 år i neste uke, og nærmer seg en alder der de fleste begynner å tenke på andre ting enn sin aktive fotballkarriere.

- Det er et godt spørsmål. Man vet aldri hva fremtiden bringer, men jeg føler jeg fremdeles har mer å gi. Så et par år til som fotballspiller er nok ikke urealistisk. Så lenge kroppen fungerer så er fotball det jeg ønsker å drive med. Jeg føler meg ikke som 35 år, kroppen er lite preget av alderen og det meste fungerer egentlig ganske godt, forteller Adem videre.

Og det er ikke alderen som svekker det som har vært en svak 2020-sesong for både KIL-kapteinen og resten av KIL.

- Fotball er en lagsport, og mange ting må fungere for at laget skal prestere. Vi har nok underprestert alle sammen, og da har resultatene blitt som de har blitt.

Og på spørsmål om fotballspilleren Adem Güven er på hell så er KIL-kapteinen klar i sin sak.

- Jeg føler meg like god i dag som for eksempel i 2016, men vi har som lag prestert dårlig og ting har ikke fungert helt slik vi har håpet på. Og da er det vanskelig å levere de målene som jeg gjerne skulle hatt fler av. Vi får satse på mer jubel utover høsten, avslutter KILs nummer 9.

- Han er en legende

KIL-sjef Espen Nystuen sparer heller ikke på kruttet når han blir bedt om å beskrive Adems bidrag på og utenfor banen i KIL.

- Han er en legende. Helt enkelt. Han er en av de aller beste som har spilt for KIL, og vi er stolte over å ha en slik spiller som Adem hos oss.

Annonse fra Obos-ligaen: