Aadnøy forlenger

KILs unge midtstopper Matias Aadnøy har vært under kniven, og nå er det også klart at han knytter seg til klubben ut 2024.

Annonse:

Den talentfulle midtstopperen fikk godt med tillit utover fjorårssesongen, og vokste raskt i rollen helt til det hele fikk en bråstopp hjemme mot Asker den 20. oktober i høst. 

Etter drøye minuttet skulle KILs 21-åring rekke en lang ball, men landet stygt - og skrek høyt. Hele Gjemselund forstod raskt at dette var alvorlig, og MR-undersøkelser bekreftet det samme. En korsbåndsskade.

Operasjonen ble gjennomført rett før jul, og Gjerdrum-gutten forteller om noen uker i ettertid som har vært av det positive slaget. 

- Operasjonen gikk bra. Nå har jeg vært innom på første sjekk i etterkant, og ting så veldig positivt ut. Det gir selvfølgelig en god motivasjon videre, forteller Aadnøy som nå kan vente seg noen uker på krykker. 

- Nå blir det opp mot seks uker på krykker, slik ting ser ut nå så håper jeg at jeg kan kaste de litt raskere. Så fort jeg er kvitt de betyr det jo at jeg kan begynne opptreningen skikkelig. Akkurat det gleder jeg meg til, fortsetter 21-åringen og legger til at han verken har merket noe til hevelser eller smerter så langt. 

- KIL har trua

Selv om krykkene kan kastes om få uker venter allikevel noen måneder med opptrening før Matias igjen kan sparke fotball. 

- På et generelt grunnlag så sies det jo at det går 9-12 måneder etter en slik operasjon. Ting kan gå raskere, og ting kan ta lenger tid. Jeg må bare være tålmodig og ta tiden til hjelp, noe annet er dumt. Heldigvis er det ingenting som stresser meg, fortsetter KILs midtstopper. 

Matias kan også ha fullt fokus på opptreningen, uten å tenke på hvilken klubb han representerer de kommende årene. Nylig satte unggutten signaturen sin på en kontrakt som binder han til KIL ut 2024. 

- KIL har trua på meg, og en ny kontrakt nå var veldig betryggende. Det gir meg god tid til å komme meg tilbake. Jeg er glad for tilliten KIL viser meg, og det viktigste nå er at jeg skal bli ordentlig bra igjen. Det gir meg motivasjon for å gjøre en grundig jobb.

IMG_5281.JPG
Operert og signert: Matias Aadnøy har vært igjennom en operasjon for korsbåndsskaden han pådro seg i oktober. Han har i tillegg forlenget avtalen med KIL ut 2024. Her i aksjon for KIL borte mot VIF II i fjor. 

- Mest sannsynlig så ryker jo hele 2022. Så kan man kanskje ha en liten drøm om å bidra helt på tampen av året, men det får eventuelt bare bli en bonus. 

- Nå er jeg glad og stolt over at vi er enig om en forlengelse av kontrakten. I 2023 skal jeg være tilbake, og gleder meg til å spille fotball for KIL igjen. 

Skal backe fra sidelinjen

KIL skal snart i gang med fellestreninger, og Aadnøy er klar på at han skal være på plass fra første stund på Gjemselund sammen med lagkameratene, selv om han må halte rundt på krykker de første ukene. 

- Jeg skal være på plass fra oppstart, og gleder meg til å backe up så godt jeg kan. Selvfølgelig er det kjedelig å ikke spille selv, men sånn er det bare, forteller Aadnøy videre og er klar på at han gleder seg til å se lagkameratene igjen etter en ferieperiode.

21-åringen er også klar på spilletid for KIL i løpet av 2021 ga mersmak, og en god dose selvtillit han skal ha med seg videre - først i opptreningsfasen, og deretter inn i returen på fotballbanen. 

- Helt klart. Den selvtilliten er viktig for meg nå. Den skal jeg ha med meg hele veien til jeg er tilbake på fotballbanen. Så raskt jeg er det så vet jeg jo nå mer om hva som kreves, og det ga mersmak. Jeg er klar for å gjøre jobben, avslutter Matias. 

Handler om trygghet

- Vi syntes veldig synd på Matias når han fikk denne skaden, spesielt nå som han fikk godt med spilletid og gjorde sakene sine så bra som han gjorde, forteller KIL-sjef Espen Nystuen om KILs unge midtstopper som nå har vært under kniven.

Nystuen er også tydelig på at Aadnøys retur til fotballbanen må gå gradvis, og stress rundt en kontraktssituasjon hadde vært uheldig nå som han skal igjennom en viktig opptreningsperiode.

- Vi har en langsiktig plan med Matias, og med kun 1 år igjen på kontrakten så er det viktig for han å ha en sikkerhet i det hele. Det har han nå, og vi gleder oss han er tilbake for fullt, avslutter Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: