Adem med videre

Det skjer ting på Gjemselund om dagen. 35-åringen Adem Güven er klar for nok en sesong i KIL-trøya. - Jeg er glad i KIL, og ønsker å bidra så lenge jeg kan.

Annonse:

Adem, som har rykket å fylle 35 år, har nemlig satt signaturen på nok en KIL-kontrakt. Spissen som debuterte for klubben i 2010 har levert hele 86 scoringer på sine 211 kamper for klubben, og nå er 35-åringen klar for enda flere nettkjenninger. 

- Så lenge kroppen holder så har jeg motivasjonen som kreves. De fleste som legger opp har jo ikke motivasjon eller helsa som kreves, akkurat nå har jeg begge deler og da ønsker jeg å fortsette, forteller Adem etter at det var klart at han går på nok en sesong i KIL-trøya.

Historisk

Med 86 scoringer er også Adem den mestscorende KIL-spilleren gjennom tidene, og han legger ikke skjul på at rekorden skal bli vrien å slå. 

- Det er jo moro å ha den rekorden. KIL er jo den klubben jeg har vært i lengst, og da er det jo fint å kunne vise til en slik bragd. Samtidig så er det ikke noe jeg tenker så veldig på. Jeg jager jo kun neste mål, og da kan jo slike milepæler komme, forteller Adem videre før han legger til at et tresifret antall mål for klubben riktignok er en naturlig målsetning. 

Kort tankeprosess

Med nedrykk med KIL i 2020 og PostNord-ligaen som venter den kommende sesongen så forteller 35-åringen at han måtte en liten tur innom tenkeboksen før han konkluderte med at det var i KIL han ville være. 

- Jeg har jo tenkt mye fram og tilbake. Muligheten for spill på høyere nivå var jo der også i vinter, men jeg kom tidlig fram at jeg trives veldig godt i KIL. Det har vært mange oppturer og noen nedturer, og det ville blitt helt feil å gi seg med en slik nedtur som fjoråret var.

IMG_1273
Klar for flere mål: Adem Güven har satt signaturen sin på nok en KIL-kontrakt

For det er i KIL han er motivert for å spille fotball: 
- Det er mye mer motiverende å spille 2.divisjon for KIL - en klubb jeg er så glad i - fremfor å spille fotball på et høyere nivå for en klubb jeg ikke har noe forhold til, forteller han overbevisende. 

- Jeg kjenner KIL godt, og klubben kjenner meg godt. Jeg er glad i KIL, og ønsker å bidra så lenge jeg kan. Motivasjonen er der i at det er i KIL jeg kan spille fotball. 

Fotballklokt trenerteam

Tidligere denne uken ble det også offentliggjort hvem som skal trene KIL den kommende sesongen. Eirik Mæland går inn som hovedtrener og har med seg Johan Wennberg som sin assistent. Rutinerte Güven er sikker på at KIL nå har gjort et riktig valg. 

- Det er et spennende trenerteam. Begge er jo yngre enn meg, og de vet vel at de skal ha respekt for de eldre, ler Adem før han legger til at han er veldig positiv til klubbens valg. 

- For å være seriøs. Jeg mener dette er den riktige løsningen for klubben. De kommer inn med energi og de kjenner klubben fra før. Nå kan de kan gå rett inn og gjøre en jobb. Både Eirik og Johan er veldig fotballkloke, så det blir spennende å se hva vi kan få til sammen. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen. 

AdemGuvenKaptein
Respekt for de eldre: Adem ler av at trenerteamet er noen år yngre enn ham selv. KILs rutinerte spiss er uansett veldig positv til klubbens valg.

Adem er også ivrig etter å motbevise kritikerne etter en 2020-sesong som raskt skal i glemmeboka. 

- Folk forventer jo mål av meg. Og det har de jo rett i og, så jeg forstår den kritikken. Samtidig så er jeg en av mange spillere, og fotball er en lagidrett. Alt henger sammen. 

KILs rutinerte spiss tar uansett kritikken med stoisk ro.

- Jeg er jo eldst og i tillegg kaptein, så jeg forstår jo at publikum peker på meg. Karrieren min har bydd på så mye, så jeg tåler den kritikken. For min egen del vet jeg at jeg fremdeles har mye å gi, og jeg er klar for å levere på banen i 2021. 

- Tøff sesong

Og Adem er klar på at den kommende sesongen garantert blir utfordrende for KIL. 

- Det blir en tøff sesong. Det er vanskeligere å rykke opp fra 2.divisjon enn å beholde plassen i OBOS. Vi kan nesten ikke tape kamper gjennom hele sesongen, så det blir utfordrende. I 2021 skal vi jo vinne flere kamper enn vi gjorde i fjor, og det vil gi oss selvtillit. Den selvtilliten skal vi bygge på, og da kan alt skje, avslutter KIL-veteranen. 

- KIL-legende

KIL-sjef Espen Nystuen har signert noen kontrakter med Adem Güven gjennom årene, og også denne gangen var han fornøyd med å få veteranen med seg videre.

- Adem er en KIL-legende som har vært her i mange år. Ulike ting måtte på plass, og vi har fått lagt til rette for at han kan fortsette hos oss. Det er vi selvfølgelig veldig glad for, forteller Nystuen i en kommentar.

Annonse: