Agge ut 2025: - Jeg har sterk tro på dette laget

August Strömberg har igjen valgt å forlenge kontrakten med KIL, og denne gangen for to år til. Han oppgir trivsel og troen på laget som de viktigste årsakene.

Annonse:

- Det kjennes veldig godt å ha det klart. Jeg trives veldig godt her, både jeg og hele familien. Det var egentlig ganske enkelt å bli enige, synes jeg.

Det sier Strömberg smilende inne på klubbhuset. I hendene har han en signert drakt med nummer 1 på ryggen, benyttet til å billedlegge artikkelen. Den samme typen drakt var blant dem det var mest rift om i draktauksjonen etter forrige sesong.

For svensken er blitt en publikumsfavoritt på Gjemselund.

Nå får du halv pris på sesongkort!

Stortrives i KIL

3. august 2021 ble han presentert som ny KIL-keeper. Etter det har han valgt å forlenge kontrakten med ett år i 2022.

S Kongsvinger-Start (2-1) 02.07.2023 15:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
U Fredrikstad-Kongsvinger (1-1) 09.07.2023 15:00 Fredrikstad stadion
T Kongsvinger-Raufoss (1-3) 06.08.2023 15:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
OBOS-ligaen
TV 2 Play
S Ranheim TF-Kongsvinger (1-4) 09.08.2023 18:00 EXTRA Arena
S Kongsvinger-Åsane (3-1) 13.08.2023 17:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er

Nå, i 2023, skriver han altså en ny toårskontrakt og binder seg til KIL til de neste to og et halvt årene, ut 2025.

Det er flere årsaker til at han trives så godt.

- Fremfor alt klubben. Alt som har med KIL Toppfotball å gjøre. Det er en veldig bra gjeng, og veldig bra folk rundt om. Jeg tror de fleste som arbeider her trives veldig godt.

- Denne gangen pratet vi egentlig aldri om noe annet enn to år. Det har med det jeg har vært inne på å gjøre, egentlig, at vi trives bra. Det er litt slitsomt å bare ha ett år av gangen, og ikke vite lengre enn ett år frem i tid, med familie og alt det. Så det er deilig å ha to og et halvt år nå, der man vet hva man gjør.

Les også: Hoel er tilbake: - Noe veldig spennende på gang her

Utviklet seg i miljøet

Strömberg kom til KIL fra Allsvenskan-klubben Varberg BoIS. Foruten tre sesonger der, har han blant annet spilt for Gefle, Degerfors, Ljungskile og IFK Göteborg. Han har over 190 kamper i Superettan og 16 kamper i Allsvenskan.

Til nå har han også spilt 70 kamper for KIL – og scoret ett mål. 31-åringen står også bokført med en rekke aldersbestemte landskamper for Sverige, helt opp til U21-landslaget.

- Jeg synes vel at jeg utviklet meg umiddelbart da jeg kom hit, bare på grunn av miljøet her. Jeg fikk stor tillit og hadde bra folk rundt, og det gjør at man kan prestere bedre. Så bare av det miljøskiftet synes jeg at jeg utviklet meg.

- Og om to år?

- Om to år håper jeg vi spiller i Eliteserien med KIL. Det er vel de flestes mål her nå. Serien er halvspilt og jeg tror de fleste av oss har som mål at vi skal klare dette. Jeg tror det blir veldig jevnt, for det er tett der oppe og en del bra lag som kjemper om det. Det blir nok avgjort av det laget som lykkes å holde oppe formen og ha et høyt lavestenivå i perioder der man spiller litt dårligere eller får resultater mot seg. Men jeg har sterk tro på dette laget.

Og sportslig leder Espen Nystuen har tydeligvis fortsatt blekk i pennen. 

- Vi mener Agge holder god Eliteserie-standard, og er veldig glade for at han trives og ønsker å være med videre, sier KIL-sjefen. 

Nå får du halv pris på sesongkort!

Søndag tar KIL imot Raufoss på hjemmebane. Billetter til den kampen finner du her!

Annonse fra Obos-ligaen: