Altibox eSerien: Før runden

Altibox eSerien er endelig tilbake! Her er siste nytt før sesongstart.

Annonse:

Etter et halvt års ventetid er det nå endelig klart for en ny sesong av Altibox eSerien. I denne sesongen skal alle de 18 lagene møte hverandre to ganger. Det er derfor mange poeng som skal kjempes om, og de lagene som klarer å holde den mest stabile formen vil hevde seg godt i år.

- I år er det viktigere enn noen gang å holde et jevnt og godt nivå over en hel sesong. Det kommer nok til å bli utfordringen for mange lag, da vi tidligere har sett spillere som har hatt høyt toppnivå og lavt bunnivå. Samtidig er nivået på spillerne høyere enn noensinne. Det er mange gode lag i år, så alle kamper vil bli vanskelige, men vi har jobbet godt i sesongoppkjøringen og jeg syns vi ser gode ut, kan spilleransvarlig Daniel Larsen fortelle.

Dette gjenspeiler seg også i antallet spillere som skal konkurrere på den store scenen denne sesongen. Forrige sesong så vi ofte at klubbene hadde to spillere, maks tre i troppene sine. Denne sesongen har de fleste lagene minimum tre spillere, mens enkelte klubber har opptil fem. KILs tropp består av fire spillere denne sesongen.

- Det var lenge snakk om at det skulle bli et nytt format i form av 2v2 denne sesongen. De planene måtte skrapes for litt siden grunnet den økende smitten i Norge. Det er litt synd, for jeg tror det ville gitt en helt ny og spennende dynamikk i oppgjørene, spesielt når det kommer til taktikk. Vi hadde dette i bakhodet da vi satte sammen årets spillerstall. Men jeg vil si vi har en spillerstall med forskjellige spillertyper som vil utfylle hverandre godt. To av de er uprøvde på dette nivået, men de har virkelig vist at de har et veldig høyt nivå. Vi har spilt treningskamper mot flere lag fra eSerien. Det har vært en del gode resultater i disse kampene, og vi har fått en del svar på ting vi har jobbet med inn mot seriestart. Gutta er klare for å endelig konkurrere kompetitivt igjen nå, forteller en positiv Larsen.

Alle KILs kamper streames direkte på vår Twitch-kanal. Vi går live fra Gjemselund litt før kampstart 17:00. Følg oss på Twitter og Instagram for å få notification på når vi går live. Her annonserer vi også når vi streamer utenom kampdagene i Altibox eSerien.

Nytt for året er at det kjøres målshow fra Altibox eSerien, i stedet for de utvalgte kampene som har blitt sendt tidligere. I studio finner vi eSerie-veteran Sondre Skandsen og tidligere KIL-spiller Martin Thuve. Det blir spenennde å se Thuve foran kameraet igjen - denne gangen med kommentatorheadset i stedet for kontrolleren. Målshowet kan ses på YouTube og Twitch, samt Dplay.no. Samtlige kamper starter 17:00

Dette er KILs motstandere på sesongens første kampdag:

KIL – Brann 17:00

Brann er et av lagene som stiller uforandret fra forrige sesong. Bergenserne stiller med en trio i form av Erland Lie Bjørneberg, Espen Haugeland og Åsmund Røed. Det er som vanlig knyttet store forventninger til Brann, noe de også setter på seg selv. Brann startet esport-eventyret godt da de kjempet i toppen i sesong 1. Da ble Erland Lie Bjørneberg en av sesongens beste spillere. Han var også med i landslagsdiskusjonen etter prestasjonene sine. I ettertid har det gått litt tråere for både Bjørneberg og Brann, da de i forrige sesong havnet på en skuffende 12 plass. Det blir spennende å se hva bergenserne kan få til i denne sesongen, og i årets første kamp mot KIL.

KIL – Start 18:00

I likhet med Brann, stiller Start med uforandret mannskap fra forrige sesong. I stor grad vil vi se en duo fra Start, der Kasper Hornes og Jusup Shakbiev skal tre på seg den gule trøyen. Georg Sautroglu har en coach-rolle i dette mannskapet, men er også berettiget til å spille. Start gjorde en midt på treet sesong forrige sesong, da de endte opp på 8 plass, noe som ga playoff. De kom seirende ut av playoffen, og møtte Sandefjord i kvartfinalen. Der måtte de gi tapt 2-1 for laget som tapte mot de regjerende seriemesterne. 

KIL – Ranheim 19:00

Ranheim har endret noe på spillerstallen sin fra forrige sesong. Aleks Steen er fortsatt med, mens trønderne har hentet inn en spiller som går under navnet MesGunders. Det blir spennende å se hva denne nye spilleren kan tilføre Ranheim. Ranheim endte forrige sesong på en 9 plass etter seriespillet. Dette holdt til playoff, men her sa det stopp allerede i første kamp. De gikk på et 3-2 tap i duellen mot Brann, dagens første motstander for KIL.

KIL – Mjøndalen 20:00

Dagens siste motstander er laget vi møtte i playoff forrige sesong. Da ble det et surt 4-2 tap for vår del, derfor skal det bli fint å kjempe om revansje i dag. Mjøndalen havnet på 7 plass i seriespillet forrige sesong og måtte derfor ut i playoff. Her tok de seg videre, hvor de senere møtte Vålerenga i kvartfinalen. Her gikk de på et 3-1 tap. Mjøndalen er et av lagene som har byttet ut store deler av troppen sin fra forrige sesong. Inn har to ferske eSerie-spillere kommet inn i form av Vegard Fossum Hvål og Vinoth Mohanadasan. Dette er to meget habile spillere som har et veldig bra toppnivå. Fossum Hvål har i tillegg vært med på en landslagssamling. Med seg på laget har de fått Mathias Tollefsen, som kom fra Sandnes Ulf før denne sesongen. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: