Altibox eSerien: Før runden

Etter en noe mager poengfangst forrige kampdag, er det nye poeng å kjempe om i morgen.

Annonse:

Ett poeng av tolv mulige var fasiten etter forrige kampdag. Ikke den starten en hadde håpet på etter juleferien, men det er viktig å ikke miste motet, ifølge spilleransvarlig Daniel Larsen.

- I forkant av forrige kampdag kom det en ny spilloppdatering til FIFA. Denne endret ganske drastisk på måten FIFA spilles på, slik at alle er nødt til å lære seg nye måter og gjøre ting på. Spillerne våre ble påvirket noe av denne oppdateringen, og er nå inne i en periode for å tilpasse seg. Det er en prosess som vil ta litt tid, men jeg er sikker på at spillerne kan tilpasse seg godt og være klare til morgendagens tøffe kamper, forteller Larsen.

KILs samarbeidspartnere innen eSport er hovedpartner Sparebank1 Østlandet, Eidsiva, Power og Melby Maskin.

Ingen NM-plass

I forkant av forrige kampdag ble det klart hvilke 14 lag fra Altibox eSerien som, sammen med kretsmesterne, skulle utgjøre gruppene i eNM i FIFA. Dessverre tok Stabæk de nødvendige poengene fra deres hengekamper, og skjøv KIL ned på 15. plass. Dermed blir det ingen NM-deltakelse på noen av KILs spillere denne sesongen.

- Det er selvsagt litt surt å ikke komme seg videre til 3. runde av eNM. Både jeg og gutta er skuffa over det, da dette var en målsetning for oss. Vi startet sesongen noe svakt, som muligens kostet oss en topp 14. plassering. Likevel, er ikke dette noe vi kan dvele med nå. Nå er det viktig at vi plukker poeng jevnt og trutt utover våren slik at vi kan være topp 14 etter endt sesong. Det er på tide at vi også får litt flyt nå, avslutter Larsen.

En rekke tøffe motstandere står for tur den kommende kampdagen. Kampene starter som vanlig kl. 17:00 og fortsetter utover kvelden. Vi møter Tromsø, Lillestrøm, Raufoss og Jerv. Etter noen tekniske problemer forrige runde, er vi nå tilbake med stream av våre kamper. De kan du følge her fra 17:00.
 

Sponsorer

Tromsø

Morgendagens første motstander er Tromsø. Før kampdag sju ligger Tromsø på 9. plass, med en liten luke opp til 6. plass som gir direkte kvalifisering til sluttspillet. Forrige gang lagene møttes endte med 1-3 i favør Tromsø. Et jevnspilt oppgjør som i likhet med mange kamper denne sesongen kunne endt begge veier.

Forrige kampdag endte med fire av tolv mulige poeng for Tromsø. Nordlendingene tok et sterkt poeng mot Sandefjord, vant en jevn kamp mot Odd, mens det ble tap mot Vålerenga og HamKam.

Lillestrøm

Andre motstander for i morgen er et av overraskelseslagene denne sesongen. Lillestrøm startet sesongen fantastisk, der de var ubeseiret lenge. Kanarifuglene henger fortsatt godt med i toppen på en 4. plass, men avstanden til tabelltopp er nå hele elleve poeng. Forrige gang lagene møttes endte med en maktdemonstrasjon av Lillestrøm, som vant hele 7-1.

Gultrøyene plukker fortsatt jevnt med poeng, da forrige kampdag endte med seks av tolv mulige poeng. Lillestrøm tok oppskriftsmessige seire over Stabæk og HamKam, men måtte gi tapt for de andre topplagene Sandefjord og Vålerenga.

Raufoss

Nest siste motstander er Raufoss, som for tiden nyter god suksess i VM for klubblag. De gjør det godt mot de aller beste klubbene i verden, takket være deres veldig solide duo Jonas Kvål og Benjamin Gjerlow. I eSerien derimot har en tung start preget sesongen til Raufoss som ligger på en 8. plass i forkant av morgendagens runde. Forrige oppgjør mellom klubbene ble et målrikt oppgjør, som endte 8-3 til Raufoss.

Raufoss gikk ubeseiret gjennom forrige kampdag, med to seire og to uavgjort. De tok seire mot Stabæk og Sandefjord, mens de delte poengene med Jerv og HamKam.

Jerv

Siste kamp for i morgen er nok et lag på øvre halvdel av tabellen. Jerv er for alvor i ferd med å melde seg på helt i toppen, der de ligger på en 3. plass foran morgendagen. Jerv var en vanskelig motstander for KIL forrige gang lagene møttes, der det endte med en 5-2-seier til Jerv.

I likhet med Raufoss, startet Jerv 2021 med å være ubeseiret. Ti av tolv mulige poeng er sterkt, der de blant annet slo Sandefjord. Det ble også seire mot Stabæk og Øygarden, og et uavgjortresultat mot Jerv.

 

Annonse: