Altibox eSerien: Før runden

Etter en uke med NM-kamper er det igjen duket for ny kampdag i Altibox eSerien. KIL ønsker å fortsette poengfangsten inn i kommende runder.

Annonse:

De siste rundene har KIL bedret poengfangsten. Forrige kampdag ble fire av ni mulige poeng tatt, inkludert poengdeling mot serielederen Sandefjord. Samtidig ble det tap for erkerivalen HamKam, mens en solid seier kom i oppgjøret mot Stabæk. Ser en på de to siste kampdagene står KIL med to seire, ett uavgjort og fire tap, der tre av disse tapene er ettmålstap mot lag som kjemper på øvre halvdel og oppover. Skal vi tro spilleransvarlig Daniel Larsen er KIL-spillerne for alvor i ferd med å finne formen.

- På en måte er det litt surt at tre av tapene de to siste kampdagene er med ett mål. Vi skulle gjerne kommet ut av kampene med noen poeng. På samme tid har vi blant annet møtt Lillestrøm, Raufoss, Jerv og Sandefjord de to siste kampdagene. På disse kampene har vi to ettmålstap og en uavgjort mot serielederen. Vi spiller jevnt mot lag som kjemper i toppen, og det må vi ta med oss videre, forteller Larsen.

De to siste kampdagene har KIL stilt med en duo i form av lokale Martin Taugbøl og den rutinerte Mats Bergstrøm. Det ligger ingen dramatikk bak dette, heller er det en styrke med å ha en større stall. Det har vært mye stang ut for KIL-spillerne denne sesongen, likevel har Mats Bergstrøm vist en strålende form denne sesongen.

Sponsoreresport

- Vi har rullert en del på hvem som spiller kampene våre denne sesongen. Mye av det handler om hvem som føler seg klare til å konkurrere og hvem som er i best form. Mats Bergstrøm har vært fast på en av kampene, mens vi har rullert på hvem som skal være makkeren hans. Bergstrøm, har vist en ellevill form denne sesongen, og spesielt i den siste perioden. På de siste seksten kampene sine individuelt står Bergstrøm med ti seire, tre uavgjort og tre tap. Dette forteller noe om hvilket enormt nivå han har inne, med tanke på hvor høyt nivå det er på spillerne i eSerien. Han har vært ekstremt viktig for oss, avslutter Larsen.

KILs kamper mot VIF, ODD og Øygarden kan du se på KILs Twitch-kanal, den finner du her. Kampene begynner fra 17:00 og fortsetter utover kvelden.

KIL – VIF

Morgendagens første motstander er Vålerenga, serieleder med lik poengsum som Sandefjord. Den unge duoen Jonas Myrhaug Kristiansen og Thomas Henningsen har vært i forrykende form denne sesongen, og er det mestscorende laget i divisjonen. Forrige runde gjorde VIF-spillerne rent bord med solide seire over HamKam, Øygarden og Odd. Runden før derimot hadde VIF en dårlig dag. Kun tre poeng var fasit her etter seier over Jerv, mens de måtte gi tapt mot Raufoss, Stabæk og tabellnabo Sandefjord. Forrige oppgjør mellom KIL og VIF endte med 7-1 seier og en maktdemonstrasjon av hovedstadslaget.  

KIL – ODD

Andre motstander for i morgen er Odd. Skienslaget ligger kun en plass under KIL på en 17. plass, men er hele åtte poeng bak. De to siste kampdagene har vært særdeles tunge for hvittrøyene. Null av tjue en mulige poeng er fasit, og tap mot samtlige lag. Oppgjøret mellom KIL og Odd er dermed viktig for begge lag, da Odd må begynne å sanke poeng for å tette luken opp til KIL, mens KIL på sin side trenger poeng for å ta igjen og klatre oppover på tabellen. Forrige gang lagene møttes endte med 3-2 seier til KIL. Vi håper dette gjentar seg i denne runden.

KIL – Øygarden

KILs sistemotstander for morgendagens kampdag er tabelljumbo Øygarden. Øygarden har kun sju poeng i årets sesong. Sjansene for å kunne klare playoff er kun matematiske, da det er 19 poeng opp til den siste playoff plassen. Øygarden har tilsvarende form som Odd, ett poeng av tjue en mulige er fasiten de to siste kampdagene. Det ene poenget kom mot Ranheim forrige kampdag. Sist oppgjør mellom KIL og Øygarden endte med en grei 5-3 seier til KIL, og vi håper selvsagt på en gjentakelse denne gangen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: