Andersen trer av

Etter flere år som en viktig bidragsyter i KIL Toppfotball går Åge Henning Andersen nå av som KILs klubblege.

Annonse:

Åge Henning Andersen har vært en viktig ressursperson for klubben gjennom flere år. Først som publikumslege, og deretter som klubblege. Nå har Andersen bestemt seg for å tre av, og skal fremover prioritere andre ting enn fotball.

- Nå blir jeg nesten heltidspensjonist. Det har egentlig modnet det siste året, og kona mi og jeg konkluderte vel med at dette ble min siste sesong i KIL for en god stund siden, kunne Andersen fortelle etter å ha takket spillere og støtteapparat for fine år på Gjemselund.

Andersen gleder seg nå til mer frihet og tid på hytta.

- Vi er jo begge oppi årene, og så lenge vi har helsen med oss så har vi ønsket litt mer frihet. Blant annet skal vi bruke mer tid på hytta vår, og etterhvert også på utenlandsturer når verden kommer tilbake til en tilnærmet normal hverdag.

Krevende - til tider

Og med sportslige opp- og nedturer man får oppleve som en del av KILs støtteapparat så har Andersen fått vært med på mye. Men det er hendelsene på utsiden av fotballbanen som har brent seg fast.

- Da jeg kom inn som frivillig så var jeg ikke den mest fotballinteresserte, men jeg har lært mye i løpet av de årene jeg har vært med og blitt utrolig glad i klubben, forteller Andersen videre og legger ikke skjul på at enkelte ting har vært krevende.

- Det har vært veldig krevende perioder og hendelser til tider. Jeg var jo publikumslege helt frem til den tragiske hendelsen med Adrian Ovlien. Etter det ble jeg klubblege for KIL Toppfotball, og bistod i det som var en krevende hendelse for hele klubben med spillere og støtteapparat.

AageHKILAwards
Trer av: Klubblege Åge Henning Andersen trer av som KILs klubblege. I 2018 ble Andersen kåret til Årets Frivillig i KIL.

I 2020 har Andersen også vært en nøkkelperson med tanke på håndtering av koronasituasjonen.

- Det siste året med korona har jo vært krevende for hele Norge. Inkludert for hele fotball-Norge og KIL. Jeg må si at KIL har håndtert året godt, men den siste hendelsen var selvfølgelig kjedelig. Sett i ettertid ser vi jo at kampen mot Stjørdals-Blink ikke skulle ha blitt spilt. Det ville jo ikke hatt noen konsekvens for KIL som uansett måtte i karantene, men det kjedelige var jo at vi sendte Stjørdals-Blink i karantene.

Nå takker Andersen for seg, men han blir nok å se på Gjemselund også fremover, men da som publikummer.

- Jeg vil takke for fine år på Gjemselund som publikumslege og senest som klubblege. Nå ønsker alle sammen masse lykke til videre, og jeg har tro på at det kun blir en sesong i PostNord-ligaen, avslutter Åge Henning.

- En hedersmann

KIL-sjef Espen Nystuen er full av lovord når han får spørsmål om hva Åge Henning har betydd for KIL de siste årene.

- Åge Henning har vært veldig viktig for oss i de hendelsene vi har hatt de siste årene.  Han er en hedersmann og kan gå av med pensjon med god samvittighet, det er helt klart. Vi må få takket han for innsatsen for KIL.
 

Annonse fra Obos-ligaen: