Andreas lånes ut

Andreas Smedplass lånes ut til Vard Haugesund.

Annonse:

- Andreas har behov for kamptrening på et høyest mulig nivå. Vi ønsker veldig sterkt å gjøre det som er best for Andreas fordi at vi har veldig tro på ham, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Nystuen forteller videre at Vard Haugesund nå har fått behov for en keeper, og da matcher omstendighetene godt. 

- Vi prøvde før vinduet stengte å leie ham ut, men ingen 2. divisjonsklubber har hatt behov før nå. Nå har Vard har fått akutt behov for keeper, og henvendte seg til oss med en forespørsel. Nå satser vi på at Andreas får verdifull kamptrening, og ønsker ham masse lykke til.

Utlånets varighet er satt ut året, men den nasjonale utlånsordningen gjør at det er mulig å kalle ham tilbake med 2 ukers varsel.

- Takknemlig

Keeperen selv er også glad og takknemlig for at han nå vil få verdifull spilletid i 2. divisjon for Vard Haugesund. 

- Dette blir gøy, og jeg gleder meg til å komme meg på plass, forteller Smedplass.

Unggutten var i fjor på utlån til Notodden, og etter kun en kamp for KILs førstelag så langt i år så er nå nå glad for at igjen blir kamper i PostNord-ligaen for en ny klubb.

- Jeg er veldig takknemlig for at KIL lar meg få denne muligheten, og med det viser at de prioriterer utviklingen min. Jeg er avhengig av spilletid på et høyest mulig nivå for å ta steg som keeper, og det skal jeg gjøre i Vard. 

Smedplass slutter seg til Vard allerede i helgen, og er klar for dyst for laget hjemme mot Odd 2 kommende mandag.

- Vard har hatt litt trøbbel i sesongåpningen, men jeg var med på å møte de i fjor (for Notodden), og jeg vet at det er mye kvalitet i laget. Nå gleder jeg meg til å komme inn og bidra for de, avslutter Andreas.

21-åringen har en kontrakt med KIL ut 2024-sesongen. 

Annonse fra Obos-ligaen: