Banket HamKam: Brennhett spisspar i overbevisende KIL-seier

KIL sikret seg årets første seier, på solid og imponerende vis da HamKam ble slått 4-2 lørdag.

HamKam - KIL 2-4 ((tre x 45), 0-2, 2-2, 0-0)

KIL fikk en fin start på kampen, og igjen viste laget at det innehar mange ballsikre spillere som tør og vil holde på kula og finne åpninger.

Dagens første scoring var også av det flotte slaget. Etter en gjenvinning leverte KIL noen herlige kombinasjoner, og ballen endte hos venstre vingback Martin Hellan. Han kikket opp, slo inn foran mål og der kom Ludvig Langrekken stormende på bakre stolpe.

Kongsvinger-gutten innrømmet fredag at han gledet seg litt ekstra til å møte nettopp HamKam, og det syntes. Spissen kom først på ballen og styrte den i garnet til ledelse etter ni minutters spill.

HamKam var heller ikke ufarlige, og spissen Henrik Udahl hadde to baller i nettet der flagget var oppe for offside. Så ble det litt kok i bakre rekker hos KIL, og Fredrik Holmé klinket til i en duell. Ballen gikk mot eget mål, traff tverrliggeren og spratt litt, før den ble fanget av August Strömberg.

Men det var KIL som var giftigst. Det gode spillet fortsatte og ballen ble sendt ut på høyresiden til den andre vingbacken, Daniel Lysgård. Hans innlegg var godt og presist inn bak HamKam-forsvaret.

Der lurte selvfølgelig Adem Güven som gjedda i sivet langs Mjøsas bredder, og satte inn 2-0-scoringen.

Langrekken-dobbel

Før pause rakk også Hellan å dundre et skudd i stolpen fra 16-17 meter.

HamKam-benkens tordentale vekte nok laget litt, for de grønn/hvite hadde en god start på økt nummer to, og KIL ditto svakt. I åpningsminuttene reduserte de til 1-2.

Men KIL var best i det meste på HIAS-banen i Ottestad. Rutinerte Güven skaffet et frispark, som Lars Christian Krogh Gerson slo fint inn fra siden minutter senere.

Fredrik Holmé raget høyest i lufta, headet på tvers tilbake og der ofret Langrekken kropp og hode i duell med to HamKam-spillere (se bildet over).

Den duellen vant han, og i samme moment som han satt inn sitt andre mål for dagen, kolliderte han med stolpen og flyttet faktisk målet en snau meter bakover. Kriging, innsats og vilje: 3-1 KIL.

Güven-dobbel

Rekkekamerat Güven ville ikke være noe dårligere, og også han gjorde seg til tomålsscorer litt senere i omgangen. Pasningen kom fra Vegard Leikvoll Moberg, og veteranen på topp var først på ballen og styrte den sikkert i nettmaskene.

Etterpå skaffet HamKam seg et straffespark, som de misbrukte, før de reduserte til 2-4 da de utnyttet en klønete ballmist i KIL-forsvaret.

Slik stilte KIL fra start: Strömberg - Holmé, Krogh Gerson, Grodås - Lysgård, Vinjor (Taylor fra 62.), Holter, Moberg, Hellan (Astrup fra 62.) - Langrekken (Baluba fra 62.), Güven (Sanders fra 87.).

Mål: 0-1: Ludvig Langrekken (8), 0-2: Adem Güven (28), 1-2: (47), 1-3: Ludvig Langrekken (50), 1-4: Adem Güven (58), 2-4: (82).

Tredje omgang

Etter at de 90 minuttene var omme, var det avtale å spille en omgang fotball til. Hele innbytterbenken, en del juniorspillere og prøvespiller Johnny Baluba var på banen for KIL i en jevnspilt omgang.

Spillet bølget en del frem og tilbake, og selv om de mange og store sjansene uteble, ble det levert en del ålreit fotball. Blant annet var Baluba aktiv på topp.

Likevel greide ingen av lagene å overliste de respektive målvaktene, og dermed endte den økta 0-0 - og resultatet 2-4 sto seg etter tre ganger 45 minutter.

Slik stilte KIL siste 45: Smedplass - Rimfeldt, Aadnøy, Fosvold - Bull, Taylor, Marthinussen, Grundt, Astrup - Damhaug, Baluba.