Blytungt på Gjemselund

Med et forsterket lag skulle KIL ta seg av Åsane på hjemmebane. Slik gikk det så absolutt ikke.

Annonse:

Det ble en frisk start på kampen for begge lag. KIL nølte litt for mye i avslutningsøyeblikkene, mens Åsane sine forsøk ble godt blokkert av påskrudde forsvarsspillere.

KIL kom ut i en ny formasjon og med flere hjemmedebutanter på banen. Martin Hoel Andersen, Per-Magnus Steiring og Riffi Mandanda fikk alle sin Gjemselund-debut. Endringene så ut til å fungere bra fra start og de nye gutta tilførte litt mer pondus i laget.

Utover i omgangen våknet Markus Aanesland til liv ute på kanten. Med fart og offensiv holdning skapte han både muligheter og nesten-muligheter for KIL. Han burde hatt målpoeng i denne perioden.

Også Simon Marklund var nære nettkjenning før pause, men Åsane sin keeper var patent.

Da alle ventet på pause kom plutselig Åsane gjennom KILs forsvar. Det var vid åpent og Henrik Udahl kunne enkelt sette inn 0-1 over en utrusende keeper.

Etter pause eksploderte kampen i en målorgie vi sjelden har sett maken til. Åsane økte til 0-2 før Simon Marklund og Martin Hoel Andersen i løpet av et minuttet utlignet ledelsen. Publikum øynet en snuoperasjon, men det tok bare to minutter før Åsane igjen satte ballen inn bak KILs nye keeper.

Med en halvtime igjen måtte gutta jage. Even Bydal og Markus Aanesland ga plass til Mathias Gjærstrøm og Ludvig Langrekken. KIL fortsatt med mange offensive spillere på banen.

Like etter var det Åsane som økte ledelsen etter en corner. Gjestene var effektive, men vi kan ikke se det var spesielt ufortjent. KIL hang dårlig sammen defensivt og Åsane fikk store rom.

Like før slutt satte Mika Lekhuso inn både Martin Vinjor, Jonas Rønningen og Gyuhwan Lee. Ut gikk Holter, Güven og Grodås. Uten at det hjalp.

KIL gikk på nok et hjemmetap mot en antatt svakere motstander, og med det falt laget ned på direkte nedrykksplass. Det kan bli en tøff høst.

KIL - Åsane Fotball 4-2 (0-1)
Gjemselund stadion
200 tilskuere

Mål: 0-1 (Udahl 44.), 0-2 (Tangen 53.), 1-2 (Marklund 55.), 2-2 (Hoel Andersen 56.), 2-3 (Larsen 59.) 2-4 (Fredriksen 68.)

Gule kort: KIL: Harald Holter

Rødt kort:

KIL (4-2-3-1): Riffi Mandanda – Fredrik Pålerud, Per-Magnus Steiring, Daniel Lysgård, Victor Grodås (Rønningen fra 88)– Even Bydal (Gjærstrøm fra 61.) - Harald Holter (Vinjor fra 88), Simon Marklund – Martin Hoel Andersen – Markus Aanesland (Langrekken fra 61.), Adem Güven (K) (Lee fra 88)

Benken: Andreas Smedplass, Ville Jalasto, Mathias Gjerstrøm, Mahmoud Lahm, Gyuhwan Lee, Herman Solberg Nilsen, Jonas Rønningen, Martin Vinjor, Ludvig Langrekke

Hendelser:

2. min: Martin Hoel Andersen med en fin vending på midtbanen. Åsanes forsvarsspiller sendes i pølsebua og KILs nye angrepsspiller setter fart mot mål. Kommer litt skrått med en mann i ryggen og fører for lenge. Burde valgt skudd og det ender med et svakt innlegg.

6. min: Åsane ruller opp og kommer til avslutning fra god posisjon. Like over nærmeste kryss fra 12 meter.

13.min: KIL presser høyt og Åsane spiller seg med nød og neppe ut. Det er store rom og de stormer i angrep. Det skytes fra ti meter, men KILs keeperdebutant Riffi Mandanda redder glimrende.

20. min: Markus Aanesland setter fart på kanten og drar seg innover. Skuddet går i retning Adem Güven. Han styrer ballen mot mål, men lærkula treffer stolpen. Uheldig.

28. min: Aanesland spilles fri i midten og kommer alene mot keeper. De kommer tett opp i hverandre og ballen triller ikke mot mål. Den blir liggende løs noen sekunder før gjestene får klarert.

32. min: Åsane legger inn fra sin høyreside og det heades mot mål. Like utenfor.

36. min: KIL lemper en dødball inn i feltet og gutta vinner den første duellen. Da kan Simon Marklund skyte fra 16 meter. Han treffer godt, men keeper tar frem en god redning.

44. min: 0-1: Åsane finne en låvedør i KILs forsvar og kommer alene med keeper. Udahl setter ballen over keeper.

51. min: Adem Güven får ballen midt foran mål, men klarer ikke å ta ned kula. Han var helt alene og burde fått mer ut av den.

53. min. 0-2: Åsane spiller seg enkelt rundt vår sekstenmeter. Vi er på hæla og gjestene kan legge inn fra kort hold og trille ballen inn i åpent mål bak et utspilt KIL-lag.

55. min: 1-2: Heldigvis ble KIL inspirert av Åsane sitt spill og på nesten samme måte som gjestene klarte gutta å spille se fint ut på kanten og legge inn. Simon Marklund kunne bredside inn reduseringen.

56. min: 2-2: Etter litt nøling på midten kjører gutta samme oppskrift. Pålerud får kula på kanten og legger inn. Güven bredsider ballen rett på keeper. Martin Hoel Andersen header returen i mål.

59. min. 2-3: Lagene lærer tydeligvis av hverandre og Åsane går rett i angrep. Ut på kant og innlegg. Bredside i mål til ny ledelse for gjestene.

68.min. 2-4: Åsane spiller seg til en corner og to headinger etter serven ligger ballen bak KILs keeper.

71. min: KIL til innlegg fra høyre igjen. Langrekken styrer ballen mot mål, men ingen i rødt er på plass for å sette den i kassa.

80. min: Grodås med fint innlegg mot Hoel Andersen. Han setter ballen i nettveggen fra god posisjon.

84. min: KIL trykker på og både Langrekken og Marklund får gode skudd blokkert.