Brage-hat trick og Holtan-dobbel da KIL gikk videre i cupen

Etter en god opphenting i andre omgang beseiret KIL Lillehammer på bortebane i NMs første runde.

Lillehammer - KIL 3-1 (3-5)

Brage Berg Pedersen sendte KIL i ledelsen på straffespark tidlig i kampen, etter selv å ha blitt felt. Spissen var sikker fra merket, og kunne feire dagens første nettkjenning.

Men så snudde et heltent hjemmelag oppgjøret på Stampesletta. De ledet 3-1 til pause mot det unge KIL-mannskapet.

Først etter litt rot i bakre rekker og en lobb over August Strömberg, så da de kom alene med nevnte målvakt litt senere og så på full entusiasme nærmere pause.

KIL hadde også hatt sine sjanser, som da Jesper Grundt prøvde seg med et ålreit frisparkforsøk, og da Dharmesh Navaratnam prøvde børsa med en avslutning som ble avverget til corner.

Vegard Hansen satte inn fire rutinerte spillere, som var med på snuoperasjonen. Fredrik Holmé, Martin Hellan, Oscar Solnørdal og Joacim Holtan kom alle inn etter hvilen.

KIL tok tak i kampen umiddelbart, og leverte masse godt spill, en del flere sjanser og ikke minst noen veldig fine mål.

Berg Pedersen fullførte hat tricket, før han også hadde målgivende på Joacim Holtans første scoring.

Holtan satte inn en til etter nydelig forarbeid av Martin Hellan, i en omgang der ledelsen kunne vært økt ytterligere.

Første hinder er passert, og KIL er videre i NM.

Mål: 0-1 Brage Berg Pedersen (5., str.), 1-1 (14.), 2-1 (26.), 3-1 (38.), 2-3 Berg Pedersen (49.), 3-3 Berg Pedersen (57.), 3-4 Joacim Holtan (64.), 3-5 Holtan (86.).

Slik startet KIL: August Strömberg - Karl Kristian Rimfeldt (Hellan fra 46.), Daniel Lysgård, Matias Aadnøy (Holmé fra 46.), Marius Høiby (Solnørdal fra 46.), Mats Haakenstad, Dharmesh Navaratnam (Holtan fra 46.), Sander Marthinussen, Jesper Grundt (M. Damhaug fra 88.), Brage Berg Pedersen, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.

Innbyttere: Mats Lindegaard, Oscar Solnørdal, Fredrik Holmé, Martin Hellan, Marius Damhaug, Lars Julian Fjeld, Albert Leer Sandstad, Christian Damhaug, Joacim Holtan.