437764209_454010310408968_403686942711592400_n

Brutalt straffet på helsvart dag

Det ble en grusom dag på jobben for KIL på Nadderud lørdag. Den klart beste prestasjonen i rødt og hvitt sto supporterne på tribunen for.

Stabæk – KIL 5-0 (3-0)

Oppgjøret på Nadderud startet egentlig ikke så aller verst, med en corner og en del ballinnehav de første minuttene. Det var noen små tilløp, og selv om det sjeldent ble spesielt farlig, var det mest KIL det første kvarteret.

Så ble det totalt mørkt i den sterke sola.

Etter 17 spilte minutter kom Stabæk på et angrep på sin venstreside, og med en følsom lobb ble ballen sendt i en høy bue over en utrusende August Strömberg og inn i nettet til ledelse.

KIL-målvakten var ute og hindret mer fra skrå vinkel minutter senere, men så raknet det totalt.

I det 28. minutt fikk hjemmelaget frispark rett utenfor 16-meteren, og kaptein Nicolai Næss demonstrerte sin gode fot. Han dundret ballen forbi muren og inn i nettet til dobling.

Og det skulle bli verre. Få minutter senere gikk hjemmelaget opp i 3-0 på straffespark.

Taylor og Nilsson prøvde seg med et par skuddforsøk som ikke traff innenfor rammeverket, før Stabæk igjen kom på en stor sjanse etter en overgang i det 39. minutt.

Og rett før pause delte dommeren ut det røde kortet til Harald Holter, som forårsaket et nytt frispark rett utenfor 16-meteren.

Han fikk marsjordre, og denne gangen ble frisparket reddet.

Pause: 0-3 og en enorm oppoverbakke for ti KIL-menn i andre omgang.

KIL la om med to bytter i et forsøk på å snu trenden, men den andre omgangen startet med en heading i stolpen fra Stabæk.

Det var bare et forvarsel, for i løpet av et par minutter vred de kniven ytterligere om i såret.

4-0 kom etter en feil og to minutter etterpå var det farlig frispark for Stabæk igjen. Denne gangen byttet de skytter og skuddet ble sendt i nettmaskene til 5-0 etter 53 minutter.

Derfra og ut handlet det mest om å komme seg til mål.

På tribunen sto supportere som nok hadde minst like vondt som spillere og trenere ute på matta, men de hentet frem nye krefter og sang for klubben, trenere og enkeltspillere.