- Det blir uvant

Han har nærmere 8 år og nesten 200 kamper for KIL. Nå gleder han seg til å møte gamle venner og lagkamerater.

Annonse:

Fredrik Pålerud var et fast innslag i KIL-troppen fra sommeren 2013 til vinteren 2020. Den vinteren byttet han rødt og hvitt med lyseblått - for morgendagens motstander Sandnes Ulf ble hans nye klubbadresse. 

- Jeg må jo si at jeg gleder meg til det. Det er en av de kampene som blir ekstra spesielle, men i bunn og grunn så blir det jo en helt vanlig fotballkamp. Det skal kjempes om tre poeng, men litt ekstra blir det jo, forteller Pålerud på telefon fra Sandnes om hva han tenker rundt sitt møte med gamleklubben KIL i morgen kveld. 

De lyseblå fra Sandnes har åpnet sesongen med to seire av to mulige, og den tidligere KIL-spilleren forteller at stemningen i laget er god før morgendagens kamp. 

- Vi fikk en god opplevelse med et overtidsmål og seier borte mot Stjørdals-Blink nå sist, og stemningen er god. Man merker også at interessen rundt laget har løftet seg, og jeg håper det gir en ekstra ramme rundt kampen i morgen, fortsetter Pålerud som også løfter litt på sløret med tanke på hva KIL kan forvente å møte på Øster Hus Arena tirsdag kveld. 

- Jeg kan ikke røpe for mye, men KIL kan forvente et duellsterkt og kompakt lag, som er glad i spille hurtig framover. 

664912.jpg
Fra tiden i rødt og hvitt. 

Pålerud skryter også av klubbens hjemmebane, som legger rette for et nok spennende oppgjør i OBOS-ligaen

- Det er ikke så mange stadioner i Norge som er så mye finere. Den er perfekt for Sandnes Ulf. Og den gir både oss i klubben og motstandere her en ekstra boost. Samtidig har det gitt hele klubben og området rundt et skikkelig løft. Det kan anbefales, fortsetter Pålerud. 

Du kjenner jo KIL bedre enn de fleste i Sandnes Ulf også. Har du gitt dine råd før morgendagens kamp?

- Man kan vel innrømme at man har gjort det. Jeg var faktisk på Gjemselund og så en økt i påske-uka. Det var mye fravær noterte jeg meg, men jeg vet jo hva KIL er gode på og hva de er svake på. Mange av gutta her spør litt om hva slags typer de kommer til å møte, og der har jeg gitt de noen svar. 

Pålerud spilte 2. omgang borte mot Stjørdals/Blink nå sist, og fikk et kort innhopp i Sandnes Ulfs seriepremiere hjemme mot Bryne. En plass på benken er også å forvente ved kampstart i morgen.

- Det var fint å få komme inn og bidra mot Stjørdals/Blink. Nå har jeg slitt med en ankelskade som jeg fikk i fjor sommer, og jeg er enda ikke helt der jeg ønsker å være. Nå går det sakte framover, og jeg har måtte smøre meg godt inn med tålmodighet . Håpet er at jeg snart er med i diskusjonen om å starte, fortsetter Pålerud - og han innrømmer at det kribler litt når vi presenterer et scenario for morgendagens kamp som involverer et friskt innhopp fra Finnholt-karen.

- Helt klart. Man merker at tenninga blir litt ekstra når man møter gamleklubben. Så jeg er kjempemotivert for å bidra om muligheten kommer. Det blir uvant, men man jakter tre poeng for sitt lag, og selve kampen går nok som normalt. Det er heller det som skjer før og etter kampen som blir mest spesielt, avslutter Pålerud. 

Sandnes Ulf - KIL har avspark på Øster Hus Arena tirsdag 19. april kl. 18.00. 

Annonse fra Obos-ligaen: