Dobbel gladmelding for Langrekken

Når Kongsvinger tar turen til Eidsvoll for cupkamp tirsdag, er Ludvig Langrekken med i kamptroppen for første gang denne sesongen. I tillegg mener han endelig å ha funnet ut av lyskeproblemene.

Annonse:

23-åringen har ennå ikke vært en del av KILs tropp til kampene så langt i år, men i NM-oppgjøret borte mot Eidsvold Turn skjer det.

– Det er deilig. Jeg hadde endelig en så godt som full oppkjøring, og da er det typisk at det kom skader rett før sesongen. Jeg har slitt litt med det hele våren. Det har vært veldig frustrerende, så det er deilig å være tilbake og spille fotball, sier han med et smil. 

Ferien har han blant annet benyttet til å løpe for seg selv rundt banen på Gjemselund.

– Det er ikke mye som er kjedeligere enn det!

KIL-spissen har trøblet fælt med skader, men håper nå at han har lagt det verste bak seg.

– Det har vært en del, dessverre. Det har vært mye. Nå har jeg i hvert fall funnet ut litt hvorfor jeg har slitt såpass mye med lysken som jeg har gjort. Det er godt å få litt svar på hvorfor. Du går hele tiden og bare tenker at du gjør noe feil, eller at noe er galt med deg. Men å få litt ordentlige svar, er egentlig ganske fint. 

Også forrige sesong slet han mye med nettopp lysken.

– Jeg gjorde det i hele fjor, og vi fant aldri helt ut av det. Vi tok ned belastningen, og så spilte jeg igjen og kom tilbake. Etter ferien i desember var det egentlig fint, men så kom det tilbake nå i starten. Nå har vi i hvert fall funnet ut av hvorfor, og det er litt lettere å holde det i sjakk, på en måte, sier han. 

Nå melder han seg 100 prosent klar, selv om han har fått minimalt med økter i kroppen så langt. 

Eidsvold Turn har hatt en sterk innledning på sesongen, og etter ti spilte kamper i PostNord-ligaen, har de plassert seg på fjerdeplass med 17 poeng.

Bare Ull/Kisa, Hødd og Alta har plukket flere enn laget som nå ledes av den tidligere landslagsspilleren Jarl Andre Storbæk. 

– Det blir spennende. Vi møtte dem i fjor, og de var et ganske tøft lag. Vi vet at det ikke er så stor forskjell på OBOS og 2. divisjon. Det merket vi i fjor, så vi har ikke råd til å ta lett på det eller slappe av. Det blir en fight og vi må være på vårt beste hvis vi skal vinne og gå videre i cupen, mener Langrekken. 

Han mener den lille ferien de nettopp har unnagjort kom på et bra tidspunkt for KIL-troppen, som har vært preget av flere enn bare ham på skadelisten. 

– Vi har hatt en del spillere ute og litt problemer med mange skader, og mange har spilt mye. Spesielt de som har spilt mest har nok hatt godt av litt fri og komme tilbake friske og klare. Det var helt klart gunstig med et avbrekk, og jeg tror det vil hjelpe oss. Vi hadde noen bra prestasjoner, selv om resultatene ikke ble som vi håpet på, men fortsetter vi med gode prestasjoner, vil resultatene komme når det bikker litt i vår favør. 

Annonse fra Obos-ligaen: